INFOdan: Predšolska vzgoja

Najbrž najbolj obiskani program na letošjih infromativnih dneh je bil na GCC program predšolske vzgoje. Bodoči vzgojitelji so malo da ne preplavili naše več kot stoletne hodnike.

Najprej jim je bil predstavljen predmetnik, predvsem pedagogika in ostali strokovni predmeti, kjer so si lahko osnovnošolci v zanimivem kvizu priigrali manjše spominke. Kot pričakovano so vsi navdušeno sodelovali – še posebej pa starši :).
Profesorji in dijaki so jim predstavili tudi prakso, obvezen in za marsikaterega predšolca najbolj zanimiv del srednje šole. Govorili so tako o praksi v Sloveniji, kot tudi tisti, ki jo lahko naši dijaki opravljajo v tujini (Malta, Severna Irska).
Prvi del info dni so za osnovnošolce sklenili dijaki 2. J razreda s plesno točko, v kateri so ponazorili nevihto. S tem so tako predstavili umetnostne predmete (ples, glasba, klavir in instrument), ki se izvajajo na programu predšolske vzgoje.

Sledil je seveda še absolutno najpomembnejši del – ogled šole z dijaki in pa predstavitve obšolskih dejavnosti. 🙂 Bodoče prvošolce smo povprašali o prvih vtisih:

 

[quote]

Zelo mi je bilo všeč, na zanimiv način je bilo predstavljeno. Prav tako sem že odločena, da pridem na vašo šolo, smer predšolske vzgoje.

Livia Štrljič, II. osnovna šola Celje

[/quote]

Bilo je super. Odločil sem se za predšolsko smer in skoraj zagotovo pridem na vašo šolo.

Marcel, osnovna šola Šale

Vsem želimo pravilno odločitev!

 

 

1 Komentar

  1. Pingback: Informativni dnevi 2017 | Sledko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja