INFOdan: Umetniška gimnazija

Tudi danes je naša šola prijazno odprla vrata nadobudnim in znanja željnih devetošolcev. V skupnem, uvodnem delu smo jih z glasbo, govori in izkušnjami že prekaljenih dijakov naše GCC, popeljali  v duh naše secesijske lepotice.

Po uvodnem delu, v nabito polni športni dvorani, kjer je vse prisotne nagovoril naš ravnatelj Gregor Deleja, smo učence popeljali v risalnico. Vodja programa, prof. Darja Poglajen, je starše in devetošolce popeljala skozi pester in barvit program UG. O strokovnih predmetih pa sta natančneje spregovorili profesorici Ana Pečnik in Maja Rak. Po formalnem srečanju smo dijaki učencem predstavili še malo drugačnejšo, bolj interaktivno, plat umetniške gimnazije. V učilnici geografije so jim dijaki, z mentorico Majo Hodošček, pripravili performans z naslovom Živa risba. Po hodniku pa so odmevale pozitivne besede, ki smo jih dijaki posneli pod vodstvom Andreje Džakušič, s sporočilno noto za boljši jutri.

 

Kakšna se ti je zdela umetniška gimnazija, tvoj prvi vtis:

Moram reči, da je bil moj enkraten saj se res pozna, da imate mlajšega ravnatelja in vzdušje na šoli je enkratno. Izredno sem navdušena nad izbiro dejavnosti, ki jih šola ponuja. Tudi nad samimi informativnimi dnevi sem bila zelo zadovoljna, sicer še nisem bila na nobeni od drugih, ampak ta je bil odlično organiziran in odlično voden.

Že takoj, ko sem prišla na center mi je bilo vzdušje zelo všeč, saj so me vsi lepo pozdravili in lepo sprejeli. Za umetniško sem se odločila, saj rada ustvarjam in rišem. Na centru pa mi je predvsem všeč izbira dejavnosti, ki jih ponuja, saj je nabor teh zelo pester in prav vseh bi se udeležila.

Dragi bodoči učenci umetniške gimnazije. V imenu vseh dijakov umetniške gimnazije in profesorjev, vam želimo veliko sreče in zdrave pameti, pri izbiranju prave šole. Vedite, da kakorkoli se boste že odločili, vaša izbira bo prava. Sicer pa, saj veste, z GCC vsi umetniki greste!

1 Komentar

  1. Pingback: Informativni dnevi 2017 | Sledko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja