INFO DAN: splošna gimnazija; petek popoldan

Biti devetošolec, je lahko težka naloga, kar se je izkazalo tudi na popoldanskih informativnih dnevih na GCC. Hodniki polnih prestrašenih obrazov, ki ne vedo ne kot in kam.

Ker se dijaki GCC zavedamo, skozi kaj stopajo devetošolci, smo jim tudi to popoldne poskušali prikazati na čim bolj sproščen, zanimiv in zabaven način.

Nasmejani obrazi dijakov in profesorjev, so še drugič danes, sprejeli bodočo generacijo intelektualcev. Z zanimivimi pevskimi točkami in debatami med ravnateljem in dijaki smo devetošolce poskusili vživeti v »spirit« GCC, kot ga poznamo mi.

Lahko bi rekli, da so se devetošolci po glasbenem tretmaju precej sprostili, zato so v tematskih učilnicah veliko lažje pridobili  informacije, ki pa jih je bilo tako ali tako preveč.

Ker pa so dijaki vodniki izredno komunikativni, so se hitro ujeli z devetošolci in skupaj so spoznavali našo šolo, se zabavali, pri čemer pa so nastala tudi prva občutja, ki so jih z največjim veseljem delili z novinarji Sledka.

Ker je GCC enostavno drugačen, sem tudi doživela enostavno drugačne izkušnje. Od zelo prisrčnih vrečic ob prihodu, do pustnih krofv. Z eno besedo bi lahko te info dneve opisali kot enostavno drugačne.

-Ema

Informativni dnevi so mi zelo všeč, saj je bilo vse skupaj dobro organizirano in vodniki, so imeli izjemno lepe majice. GCC je res izjemna šola.Za gimnazijo pa se zanimam, ker imaš po končani srednji šoli odprta vsa vrata, tako doma, kot v tujini.

-Nika

Všeč nam je bilo, da so bile predstavitve, kratke in jedernate. Všeč mi cela kulisa šole, od okroglih miz do žog namesto stolov.

-Prijateljice Nika, Izza, Ana

Mislimo, da je GCC pripravila izjemno dober in zabaven informativni dan. Všeč nam je bila vsa sproščenost in vzdušje na šoli.

-Kai, Miha in Jakob

S prvim dnevom informativnih dni smo počaščeni tudi mi, novinarji Sledka, ki se lahko poklonimo, tako glasbenikom, profesorjem, društvu GCC in DRT-ju za organizacijo ter ne nazadnje tudi vsem dijakom, ki so pripravljeni pomagati, saj skupaj zmoremo vse. Skupaj smo #enostavnodrugačni.

Še enkrat pa bi zaželeli vsem devetošolcem, naj uspešno zaključijo osnovno šolo in želimo jim čim več sreče in uspehov na njihovi željeni srednji šoli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja