Info dan: umetniška gimnazija in predšolska vzgoja

Po uvodnem delu v športni dvorani so se učenci devetih razredov razdelili v več skupin, in sicer na program umetniške gimnazije, splošne gimnazije in predšolske vzgoje. V nasprotju s splošno gimnazijo, kjer so se zainteresirani osnovnošolci razdelili v več manjših skupin, so bodoči dijaki, ki sta jih zanimala programa umetniške gimnazije in predšolske vzgoje, začetek drugega dela informativnega dne preživeli skupaj v risalnici oz. stari telovadnici. Novinarji smo spremljali tudi ti dve predstavitvi.

Predstavitev programa umetniške gimnazije je potekala v risalnici, kjer jih je najprej sprejela profesorica Darja Poglajen, vodja umetniške gimnazije, ki jim je na kratko predstavila potek šolanja na umetniški gimnaziji. Kasneje je vodstvo prevzela profesorica Ana Pečnik, ki je osnovnošolce odpeljala v sosednjo učilnico, kjer so se z umetniškim plesom predstavile naše plesalke. Te so predstavile del predstave O(D)(B)RAZI. Predstavila je še nekaj drugih oblik umetnosti, izpostavila pa je predvsem vizualno umetnost. V zadnjem delu je svoje izkušnje z umetniško gimnazijo opisala še Klementina iz 2. letnika, ki je predstavila tudi obšolske dejavnosti na šoli. Svoje odločitve za šolanje na GCC ni obžalovala, verjame pa, da je tudi ostali ne bodo, če se odločijo zanjo.

Predstavitev programa predšolske vzgoje je potekala v stari telovadnici. V uvodu jih je nagovoril dijak 1. letnika predšolske vzgoje, Kristjan Veber, ki je z osnovnošolci delil svoje doživljanje programa predšolske vzgoje. Dijaki 3. j so v nadaljevanju predstavili igro z naslovom Čarobna zima, ki so jo pripravili v tem šolskem letu. Po odigrani pravljici je osnovnošolce s toplimi besedami sprejel tudi ravnatelj, ki je poudaril pomen programa predšolske vzgoje. Profesorica Barbara Arlič Kerstein, vodja programa predšolska vzgoja, jim je na kratko predstavila program, spregovorila je nekaj besed o predmetniku in o drugih posebenostih, s katerimi se bodo dijaki, ki se bodo odločili za ta program, naslednje leto srečali. Psihologinja, svetovalna delavka ga. Nives Laul jim je razložila možnosti za nadaljnji študij in šolanje v tujini.

Dijaki so po obeh končanih predstavitvah, tako kot njihovi sovrstniki, ki so si podrobneje ogledali program splošne gimnazije, pravtako odšli na ogled šole in vsega kar ta ponuja svojim dijakom.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja