Info dan: splošna gimnazija in obšolske dejavnosti

Po uvodnem delu so se osnovnošolci zainteresirani za program splošne gimnazije razdelili v manjše skupine. Skupinam so v učilnicah GCC dijaki in profesorji vodniki predstavili delovanje šole, vključenost dijakov, obšolske dejavnosti, razne programe, ki se izvajajo, obvezne izbirne vsebine, društvo GCC … Torej na kratko, vse kar se na Centru dogaja in kar nas dela enostavno drugačne. Predstavljen jim je bil pouk naravoslovja in tujih jezikov. V naravoslovnih učilnicah so jim dijaki in profesorji predstavili predmetnik, priprave na maturo, tekmovanja, obšolske dejavnosti iz naravoslovnih skupin, naravoslovni tabor, resnost pa so omilili z raznimi eksperimenti.

V učilnici tujih jezikov jim je bil ravno tako predstavljen predmetnik ter pa tudi vse ostale posebnosti, kot so vsakoletne ekskurzije po Evropi, obšolske dejavnosti tujih jezikov kot so debatni klub, Have Fun Club, bralne značke v tujih jezikih in druge, spregovorili pa so tudi o tretjem tujem jeziku in prireditvah, ki jih naši jezikoslovci pripravljajo.

Po končanih predstavitvah so profesorji vodniki starše odpeljali na kratek ogled šole, nato pa v učilnico matematiko 4, kjer so se z njimi pogorvarjali naši profesorji, svetovalni delavki in tudi gospod ravnatelj. Osnovnošolci pa so medtem z dijaki vodniki podrobneje spoznali šolo, obšolske dejavnosti, obiskali pouk matematike, fizike, geografije in drugih predmetov. Predstavljeni so jim bili tudi šport, glabena dejavnost, Have Fun Club, Debatni klub, MUN, Sledko, Mepi, raziskovalna dejavnost, zgodovinski klub … Na Centru smo predstavili vse po čemer se razlikujemo od drugih in zaradi česar smo dijaki enostavno drugačni in v nekaterih pogledih bolj uspešni od naših sovrstnikov na drugih šolah.

Na šoli smo imeli tudi poseben photo booth, kjer so se fotografirali osnovnošolci, predvsem pa so se s fotografiranjem zabavali naši dijaki in profesorji. Fotografije si lahko ogledate na šolski facebook strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja