Info dan: sobotni zaključek

Na Gimnaziji Celje – Center smo, upamo da uspešno, izpeljali oba infromativna dneva. Zadnja od treh predstavitev je potekala na zasneženo sobotno jutro. In najbrž je ravno danes na svoj račun najbolj prišel sadno-čajni kotiček v pritličju šole. Kjub temu, da je sobota in da je sneg najbrž marsikomu preprečil prihod, mgoče koga tudi malce polenil, smo do zadnjega kotična napolnili tretjino športne dvorane. Program, podoben kot na obeh prešnjih predstavitvah, je zdaj ustvarjala malce okrnjena učiteljska in dijaška zasedba.

Že pred začetkom uvodnega dela so vse prisotne v športni dvorani zabavali naši odlični pevski sestavi. V uvodnem nagovoru je osnovnošolce in njihove starše pozdravil gospod ravnatelj, kasneje pa jih je nagovorila še psihologinja. Svoje doživljanje GCC-ja in njihove izkušnje pa so predstavili tudi dijaki vseh treh programov. Po skupnem delu v športni dvorani so se bodoči dijaki razdelili v več skupin, glede na njihove želje. Predstavljen jim je bil predmetnik programa za katerega so se zanimali, projekti, ki jih na šoli izvajamo, obšolske dejavnosti, pouk tujih jezikov, ki ga je nekaterim skupinam danes predstavil tudi asistent za angleški jezik g. Benjamin Ash, ter pa pouk naravoslovja.

Sicer bolj prazno šolo pa so na sobotno dopoldne popestrili pisani helijevi baloni, na katere smo predvsem dijaki čakali z iskrivimi očimi, ki bi lahko zakurile ogenj. K sreči se to ni zgodilo, je pa velik helijev balon, zaradi nerodnosti, koga drugega kot pa novinarjev, zaplaval proti stropu.

Novinarji pa se nismo le igrali z baloni, pač pa smo tudi pridno ustavljali osnovnošolce in jih spraševali za mnenje o infromativcih in šoli nasplošno.

 

Jan

Vzdušje je super. Sicer je stopnic res veliko več kot drugje, a šola ne izgleda kot bradavičarka, kot nekateri pravijo.

 

Jon

Šola je super, je velika in tukaj se počutim res super. Zdaj, ko sem končal z ogledi šol, se odločam med Centrom in Šolskim Centrom Celje.

 

 

Srečali pa smo tudi nekaj osnovnošolcev, ki so obiskali program predšolske vzgoje in so z nam z veseljem delili svoja razmišljanja in občutke.

Šola mi je bila všeč, ker na njej vlada sproščeno vzdušje. Všeč mi je tudi izgled in okrasitev šole. Za enkrat se še vedno odločam med programom predšolske vzgoje, zdravstvene nege in turističnega tehnika.

Všeč mi je, da ima šola svoj moto, himno in predstavitveni video, kar pa me je še dodatno pritegnilo, pa je širok izbor obšolskih dejavnosti, sploh na področju glasbe. Ker sem tudi sama glasbenica in rada delam z otroki se bom verjetno vpisala sem.

Gimnazija Celje- Center mi je všeč tudi zato, ker se bom po končani vzgojiteljski šoli morda odločila za splošno maturo in študij in mislim, da mi ta šola nudi dobre pogoje za to.

Tudi novinarji smo bili navdušeni nad odzivom, ki so ga pokazali bodoči dijaki. Upamo, da bomo marsikoga videli septembra, mogoče se kdo pridruži tudi naši novinarski ekipi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja