Info dan: GCC zavzeli osnovnošolci

Tako, za nami je prvi del infromativnih dni in kot obljubljeno, novinarji objavljamo vse podrobnosti.

Osnovnošolci in njihovi starši so začeli počasi kapljati skozi naša vhodna vrata že nekaj po osmi uri. Seveda pa je bila celotna učiteljska in dijaška ekipa na šoli že pred njimi, da so pripravili vse potrebno. Naši današnji gostje so do zadnjega kotička napolnili šolsko telovadnico. Tam so najprej spoznali naše glasbene skupine. Po nepogrešljivi šolski himni je seveda sledil uvodni nagovor, ki je pripadal našemu ravnatelju, za katerega marsikateri intervjuvani osnovnošolec pravi, da je super in izjemno prijazen. V nagovoru je gospod ravnatelj poudaril, kako pomembno je konstanto učenje, ki nam ga nudi življenje. In da je dobra šola tista, ki uči za življenje, ne le za ocene. Poudaril je, da GCC zagotovo je takšna šola. Da je šola, ki skuša živeti življenje v treh izjemno zanimivih programih, katerih dijaki so med seboj prepleteni in jih povezuje vzajemno sodelovanje. Ob koncu njegovega nagovora smo slišali še nekaj besed o letošnjem sloganu, ki je ENOSTAVNO DRUGAČNI. Centrašem vam tega slogana ni potrebno dodatno razlagti, saj vsi, ki obiskujete GCC oz. ste bivši dijaki naše šole, zagotov veste o čem govorimo. Vsi osnovnošolci, ki so nas danes že obiskali oz. nas še bodo, pa so oz. še bodo ugotovili o čem govorimo.

Sledil je še nagovor profesorice psihologije, socialne delavke Helen Maher Rasinovič. Dijakom je podala nekaj pomembnih informacij o datumih glede vpisa, jim predstavila postopek le-tega, povedala nekaj o obveznih izbirnih vsebinah, obšolskih dejavnostih na GCC ter večkrat poudarila, da se lahko osnovnošolci s kakršnimi koli vprašanji vedno obrnejo na šolsko svetovalno službo.

Po pomirjujočih besedah svetovalne delavke smo premierno videli naš novi promo video, ki so ga ustvarili bivši dijaki GCC. Video je tako obiskovalce kot tudi Centraše navdušil in požel velik aplavz. Sledil je pogovor z dijaki vseh treh programov, ki so opisali svoje izkušnje na GCC in predstavili našo šolo z bolj dijaškega vidika.

Po dobrih 40 minutah skupnega uvodnega dela, so se osnovnošolci razdelili in glede na svoje želje izvedeli podrobnosti posameznih programov v manjših skupinah.

Kako so potekali informatici v drugem delu, kaj so o naši šoli povedali osnovnošolci in kaj o uspehu prvega dela informativnih dni meni naš ravnatelj, si lahko prebere v članikih, ki jih bomo objavili tekom dneva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja