Improvizacija in pogled na sončni zahod iz MA4

Gimnazija Celje – Center se lahko pohvali z mnogimi talenti in tokrat vam predstavljamo tistega, ki je vsem zagotovo dobro poznan, in to pod različnimi imeni – W.A.T.A.(Vid, Valentina, Anja, Tina, Anja), ŠILA (Šolska improvizacijska liga), Impro GCC …

Improvizacijska skupina GCC je na pobudo profesorice Ane Pečnik nastala oktobra 2011. Od takrat se je nekaj članov zamenjalo, nekateri pa še vedno vztrajajo, zato smo njihovih obrazov že precej navajeni. Trenutno Impro GCC sestavljajo Anja Paher, Žiga Verk, Valentina Gobec, Nejc Gerečnik, Anja Oset, pred kratkim so se jim pridružile še Sara Pungaršek, Sara Robnik, Janja Trnovšek in Tinkara Godec. V kratkem pogovoru, ki smo ga opravili z njimi, smo izvedeli, da so se na pobudo profesorice Pečnik odzvali predvsem zato, ker so si želeli pridobiti novo izkušnjo, nekateri med njimi pa so v sodelovanju pri improligi videli izvrstno priložnost za razvijanje igralskih sposobnosti, saj jih igra zelo zanima in razmišljajo o vpisu na AGRFT.

Do sedaj smo jih lahko videli že na mnogih tekmovanjih in nastopih, velikokrat kar na domačem odru Gimnazije Celje – Center, dvakrat pa tudi v ljubljanskem KUD-u France Prešeren, nazadnje 9. novembra. Njihov naslednji nastop bo 19. januarja na I. gimnaziji v Mariboru, kamor vabijo vse morebitne navdušence, ki bi jih želeli videti pri delu in navijati za njih. So ambiciozni in veselijo se vseh prihajajočih tekmovanj. Povedali so, da jim je pri improvizaciji najbolj všeč to, da niso obremenjeni z nobenim besedilom, lahko počnejo, kar želijo, in da tudi sami ne vedo, kaj se bo zgodilo. Na odru se zlahka sprostijo in zares uživajo. Improvizacija jih je marsičesa naučila – sedaj tudi pri ustnem spraševanju v šoli nimajo treme, in če česa ne vedo, niso zaskrbljeni, saj lahko vedno improvizirajo.

Seveda pa improvizacija ni mačji kašelj – tekmovalci se morajo med sabo dobro poznati in veliko vaditi. Pred nastopi vadijo vsaj enkrat na teden, sicer pa obvezno vsakih 14 dni. Posamezna vaja traja dve uri. Njihov mentor je Vid Šumak, o katerem so povedali same dobre stvari. Ima izredno bogato domišljijo, z njimi je zelo potrpežljiv in sproščen, zna jih motivirati, je človek, ki ve, da je v vsakem slabem tudi nekaj dobrega. Improligaše zelo zabava njegov mariborski naglas, če se kdaj malce sporečejo, pa v šali nekoliko spremenijo njegov priimek.

 

Vsak član ekipe Impro GCC je na svoj način poseben, zanimajo jih zelo različne stvari in res je zanimivo, da lahko kljub temu odlično delujejo skupaj. Anja Paher iz 2. a je zagrizena športnica in intenzivno trenira rokomet. Valentina Gobec iz 3. h svoj prosti čas preživlja na gasilskih vajah, zato predstavlja ključni del ekipe, če med člani postane prevroče. Žiga Verk iz 2. a se zelo zanima za gledališče, igral je v filmu Gremo mi po svoje 2 in v gledališki igri Zgodilo se je v Gogi, sicer pa ga lahko vedno najdete na kavi v Braniborju. Anja Oset iz 3. č je prav tako sodelovala pri gledališki igri Zgodilo se je v Gogi in pri stand up komediji 5najstnikov.com, trenira pa tudi odbojko. Nejc Gerečnik iz 2. a pa je tabornik, ki vsak dan uživa ob pogledu na sončni zahod iz učilnice MA4. Vsem se zahvaljujemo za zelo zanimiv pogovor in jim želimo veliko uspeha še vnaprej. Več o njih pa je seveda možno izvedeti tudi na facebooku!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja