ImproGCC v Mariboru

Zamudaledenospolzkovznemerljivosmehveseljerazstavasodobnaumetnostperformansi …
Tako se je vse skupaj začelo …

Kava … Hitenje na vlak … Pred vstopom na premikajoče se vozilo na tirih, se po šolsko preštejemo in ocenimo celotno prisotnost vseh članov na poti v mesto vstaje. Vlak je odpeljal. Ne bom izgubljala besed s tem, da smo že na samem začetku pot začinili z obilico humorja. Na drugi postaji, natančneje v Šentjurju, smo nesrečno ugotovili, da smo na celjski železniški postaji pozabili Janjo … Janja, prosim sprejmi to javno opravičilo vseh, ki smo v Maribor prišli v prvi izmeni. Po naporni poti smo si, kakopak, privoščili kavo. Zaradi kulturnega udejstvovanja smo se odpravili na ogled razstave Skoraj pomlad/sto let slovenske umetnosti. Navdušeno smo se sprehajali po sobah bivšega hotela Slavija, kjer smo zvedavo odkrivali umetnost 21. stoletja. Lahko bi rekli, da smo se z lastnimi performansi, katere smo ustvarjali obkroženi z artefakti, skoraj ob bok postavili priznanim slovenskim umetnikom. Našo ustvarjalnost sami precenite v priloženem videu.

DSC_0165
Po ogledu razstave sta se nam pridružili še izgubljena Janja in športna navdušenka Tjaša. Pot smo v slogu navdušenih navijačev in rahlo vznemirjenih igralcev nadaljevali proti I. gimnaziji v Mariboru. Pred gimnazijo nas je pričakal mentor Vid z ogromno pico v rokah. Po kratki ogrevalni vaji in prehranjevanju smo se napotili proti velikemu odru, kjer smo se izgubili med mariborskimi navijači. Prvi in najpomembnejši spopad večera je otvorila tekma Impragcc v spopadu z gostitelji prve gimnazije. Naša malenkost v publiki je bila, žal,  prešibka od vseh ostalih impro navdušencev, kar pomeni, da se je tehtnica ob koncu prevesila na stran gostiteljev. Izgubili smo za pičli dve točki kljub odlični in suvereni igri naših improvizatorjev. A rezultat nas ni preveč užalostil, saj  so sodniki za naj improvizatorja celotne tekme izbrali odličnega in edinstvenega Nejca Gerečnika. Njegovo igro so opisali z naslednjimi besedami:  “Njegov karakter na odru je močan in samozavesten. S svojo karizmo in energijo je narekoval odličen tempo svoji ekipi in dajal izjemne iztočnice s svojimi dejanji vsem igralcem”. Nejc, čestitke v imenu vseh nas, ki smo te imeli možnost gledati in nedvomno vseh, ki prebirajo te vrstice! Čestitamo!

DSC_0191

Počasi smo se morali odpraviti proti železniški postaji. Seveda tudi tokrat ni potekalo vse kot po maslu … Visoka tehnologija na vlaku je zatajila … Odvijati se je začela prava mala drama. Napisi, kateri nas opominjajo katera postaja za izstop sledi, se je namreč pokvarila. Tako sta dve junakinji »pozabili« izstopiti na predvideni železniški postaji … In tako smo se spet znašli na začetku …

Kajpazdajkakopritidomovatamečakanatistipostajikaoszmedasmehzaskrbljenostpotemspetsmeh …

[nggallery id=18]

 

 

//

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja