HFC na poti k bogovom

ZAMUJANJE NI IZJEMA, AMPAK PRAVILO,

bi se lahko glasil uvod v peti dan našega bivanja v Grčiji.

Ta dan naj bi se namreč približali Bogovom, ampak smo se zaradi napake, ki jo je tokrat naredila agencija, znašli v dvourni zamudi.

Ko se je avtobus, ki bi nas moral pobrati že prvič, čez dobri dve uri po nas pripeljal še drugič, smo se končno povzpeli na Olimp, goro, na kateri po legendi prebiva 12 grških bogov; Zevs, Hera, Pozejdon, Ares, Hermes, Hefajst, Afrodita, Atena, Apolon in Artimeda so bili stalni člani dvanajsterice, Hestija, Demetra, Dioniz in Had pa so se na poziciji izmenjavali.

[nggallery id=”68″]

Med samim obiskom smo se razgledali po temu namenjenih točkah in se sprehodili tudi do Zeusove kadi, kjer naj bi se kopajočim okrepil njihov ego.
Ker imamo po strokovnem mnenju profesorjev tega dovolj, smo se svečani priložnosti zato odrekli (…no, vsaj nekateri, tisti ta pridni…).

V večernih urah smo se po besedah profesorice Polimac nekateri odpravili na ”nočno šetnjo ob plaži”, sama pa je s preostalimi spoznala radosti pokra in pomembnost žetonov, ki jih je skupaj s profesorjem Lipnikom ob hudi konkurenci kaj kmalu zapravila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja