”Haute couture” na modni pisti 2013

Kmalu bo na vrata potrkala pomlad, a modne hiše so že januarja predstavile svojo ”haute couture” ali visoko modo za pomlad/poletje 2013. Kolekcije najboljših modnih hiš so bile predstavljena na modnih tednih v  prestolnicah mode, v New Yorku, Milanu in Parizu. 

V stilu pomladi in poletja  so tokrat na modnih pistah zablestela  večbarvna potiskana oblačila. Poleg teh je na manekenkah ali manekenih zaživel čar svetlih oblačil. Sicer je res prevladovala barvitost, vendar pa na pistah ni manjkalo črno-bele elegance.  Iz lanskih modnih smernic je ostal potisk oblačil v stilu op-arta. V nadaljevanju si oglejte, kaj se je dogajalo v zraku   modnih tednov nekaj najbolj znanih blagovnih znamk.

Modni oblikovalec Raf Simons je za Dior oblikoval oblačila, ki izražajo svobodno žensko in popolno estetiko Christiana Diorja. Kombiniral je minimalizem z več čutnosti in ženskosti. Tokrat v Diorjevi barvni paleti prevladujejo  črna , rdeča,  nežna in močna roza, oranžna, rumena in siva barva.

dior( Več kreacij si lahko ogledate na : http://www.vogue.com/fashion-week/spring-2013-rtw/christian-dior/runway/#/collection/runway/spring-2013-rtw/christian-dior/1/ )

Karl Lagerfeld  je s svojo vizionarsko močjo oblikoval klasično  Chanel kolekcijo, ki združuje sodobne ”chick”  trende s sofisticiranim stilom. Chanelova kolekcija je potiskana z grafičnimi in črtnimi silhuetami ali pa vsebuje barve bele, črne, sinje, modre, zelene in porcelanaste.
chanel( Več kreacij si lahko ogledate na :  http://www.vogue.com/fashion-week/spring-2013-rtw/chanel/runway/#/collection/runway/spring-2013-rtw/chanel/1/ )

Louis  Vuitton je v rokah Marca Jacobsa predstavil kolekcijo za katero je dobil navdih v grafiki  umetnika Daniela Burena. Kolekcija je večinoma  zasnovana s kockastim vzorcom . Poudarjena je čistost linij in kombinacija dveh barv. Posebej pade v oči bela in rumena kombinacija.

LV ( Več kreacij si lahko ogledate na :  http://www.vogue.com/fashion-week/spring-2013-rtw/louis-vuitton/runway/#/collection/runway/spring-2013-rtw/louis-vuitton/1/ )

Kolekcija Prade je nastopila v stilu rdeče-črne-bele kombinacije barv in bi naj predstavlja oblačila kot izraz nemogočih sanj. Kajti sanje  in nostalgija so prepovedane, sladko pa ni preveč dobro.  Na oblačilih so potiski marjetic v stilu Andya Warhola ali pa vzorci japonskih rož. Oblačila so začinjena s priokusom sloga gejš.

prada( Več kreacij si lahko ogledate na : http://www.vogue.com/fashion-week/spring-2013-rtw/prada/runway/#/collection/runway/spring-2013-rtw/prada/1/ )

Italijanski Giorgio Armani se je tokrat odločil za kolekcijo, ki spaja malce ekscentričen ali po italijansko ”eccentrica”  stil in  eleganco svetle barve hladnih tonov.   Njegove ekscentrične kreacije so bile narejene za pevko Lady Gaga, ki pa vam je že morda znano, da vedno preseneča z novimi zanimivi kostumi.
GA( Več kreacij si lahko ogledate na :  http://www.vogue.com/fashion-week/spring-2013-rtw/giorgio-armani/review/#/collection/runway/spring-2013-rtw/giorgio-armani/1/ )

Tisti, ki jih zanima še več, pa si lahko ogledate 30-minutni video modnega tedna v New Yorku.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gYjxkGD7rLo [/youtube]

Če ste morda dobili navdih za svojo kolekcijo ali pa vas mika, da bi se oblekli v popolnoma unikatne obleke, se lahko prijavite na tradicionalno dobrodelno modno interctijado ( povezava do prijave: http://interact-celje.net/). Torej približna rdeča nit za modne smernice pomlad/poletje 2013 je  stkana.  Zdaj pa se le oblecite   v stilu Diorja, Chanela ali druge blagovne znamke,  kajti pravico imate biti modni!

manekeni

kreatorji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja