Gumijasti škornji – »batarji« – preplavili tudi GCC

Kljub velikemu ogorčenju nad nošenjem nadvse udobne in praktične jesenske obutve – »batarjev« – se na srečo na GCC pojavlja vse več modno ozaveščenih dijakov, ki s ponosom obujejo letošnji jesenski modni hit.

Tistih nekaj modnih navdušencev, ki se po šoli sprehajajo v gumijastih škornjih, je verjetno že navajenih komentarjev, kot sta: »Joj, kaj pa njej ni jasno!« in »Ali imate morda doma kmetijo?«. Ta nadvse praktična in udobna obutev vsem ljubiteljem mode in jeseni omogoča brezskrben skok v otroštvo, ko smo skoraj vsi veselo capljali po lužicah.

Ena izmed modnih navdušenk, sicer dekle z velikim manekenskim potencialom, ki se ji nasmiha uspešna manekenska kariera, Lea Perdih iz 4. i, nam je zaupala nekaj o svojih »batarjih«:

»Ljudje na ulici večinoma ostrmijo in me gledajo le še v noge. Kot bi prvič v življenju videli žensko v ‘batarjih’. Najbolj zmoten stereotip o ‘batarjih’ je definitivno ta v povezavi s podeželjem, kmetijo, hlevom …  Zato si naslednjič, preden se pričnete posmehovati, rajši priznajte, da ste jih kot otrok tudi sami oboževali ne glede na to, ali ste iz mesta ali podeželja. ‘Batarji’ so namreč udobni, topli, barviti, vzorčasti, in kar je najpomembneje, nepremočljivi. Prav zaradi teh razlogov ljubim deževne dni, ki so kot nalašč za moje črtaste ‘batarje’. Da o 1001 možnosti kombiniranja k ‘stylingom’ sploh ne izgubljam besed. Zato vsi v ‘batarje’!«

Lea Perdih v svojih prekrasnih “batarjih”.

Ponudba ‘batarjev’ je kljub precejšnji modni zadržanosti slovenskega trga tudi na našem tržišču velika. Zato vsem modnim sladokuscem priporočamo krajši sprehod po najbližjem trgovskem centru, kjer jih boste zagotovo našli v skoraj vsaki trgovini s čevlji. Za vse tiste z malce debelejšimi denarnicami pa priporočamo obisk znane trgovine na Prešernovem trgu, kjer vas ponudba ne bo pustila ravnodušne.

No, da se ne bo narobe interpretiralo … Za dober videz ne potrebujete oblačil najbolj priznanih blagovnih znamk, ampak le lastno kreativnost.

1 Komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja