Gremo mi na svoje

Gremo mi na svoje je naslov projekta, v katerem so v tem tednu sodelovali dijaki GCC. Dijaki so v MCC-ju v okviru projekta, v katerem so sodelovali z Nepremičninami Celje, spoznavali in analizirali potrebe na področju bivanja in kakovost bivanja v lokalni skupnosti. Predlagali so tudi svoje rešitve za lažji dostop mladih do lastnih stanovanj.

Mladi so tako v projektu, ki je podprt tudi v programu Erasmus +, Mladi v akciji, spoznavali pomen lastnega stanovanja in kakšno stanovanje bi si želeli v določenih življenjskih obdobjih. V času študija, po študiju, z družino … Analizirali so projekte, ki so bili pripravljeni za obnovo lokalnega objekta in ob koncu prišli do zaključka, da je lastno stanovanje izjemno pomemben korak k lastni avtonominosti in da obstaja veliko možnosti, kako mladim omogočiti, da se čim prej izselijo iz “hotela mama” in tako samostojno zaživijo.

Delavnice so bile kljub pomembnosti tudi zabavno obarvane. Vso učenje in spoznavanje karakteristik kvalitetnega bivanja je bilo popestreno z gradnjo hiše iz priljubjenih lego kock in kvizom z raznoraznimi vprašanji, ki je med dijaki vzbudil tudi nekaj tekmovalnega duha.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja