Gledamo vas

1450178_665842086780043_1719387601_neAsistent je najnovejša tehnološka pridobitev za povečanje nadzora nad dijaki. V Rusiji uporabljajo prisluškovalne naprave, pri nas računalnike. Zaupanje, ki naj bi bilo nekaj, kar se tiče izključno staršev in otrok, je preteklost! Tradicionalna, privzgojena odgovornost je zgodovina! Zakaj bi naši odnosi temeljili na zaupanju, če lahko temeljijo na tehnologiji? Starši, prihranite si dneve, mesece, cela leta poskusov pravilne vzgoje otrok, privzgojevanja odgovornosti, vzpostavljanja medsebojnega zaupanja! eAsistent vam to ponudi za le 12€ na leto (24€, če ga hoče tudi vaš partner)! Seveda pa lahko svojega otroka nadzirate tudi zastonj (čeprav vam nekaterih ugodnosti tako ne moremo ponuditi, npr. natančnega obveščanja, ali je vaš otrok v učilnici). Kaj je boljše kot plačevanje za temeljne vrednote in odnose v družini? Nič.

 

 

995888_665842063446712_820673439_n

Nam to ni prav nič všeč. Kaj dobrega nam je prinesel eAsistent? KDO od dijakov se počuti prijetno v vedenju, da bodo straši prejeli SMS  v trenutku, ko ga ne bo v učilnici? Kakšna vrsta mladosti je popolnoma nadzorovan teden? Nikakršna. Seveda ne gre samo za našo mladost. Recite, da pretiravam, vendar veste, da je res – počasi bo takšen sistem prevzel vse. Nismo svobodni, nismo srečni. Nadzorujejo nas vsepovsod, tudi v ustanovah, ki bi nam naj podajale znanje. Zgleda, da so nekateri dijaki dovolj domiselni, da so se temu začeli upirati. Nekaj staršev. Celo nekateri profesorji, saj sami javno nasprotujejo uvedbi Rusije v naših šolah.

 

 

 

 

Danes je ekipa Sledka na šoli opazila liste z besedilom, ki bi lahko začeli celo revolucijo proti eAsistentu. Na žalost so bili videni samo v odmoru po prvi uri, saj jih je nekdo očitno potrgal s sten, vendar nam niso ušli. Morda nam bo nekoč uspela ukinitev le-tega iz šol. Vsaj iz naše. eAsistent is watching you.

1421444_665842126780039_990925505_n

3 kometarji

 1. Skeptikus Tyranosaurus Odgovori

  Komentar je bil moderiran, zaradi uporabe neprimernih izrazov.
  “Zaupanje, ki naj bi bilo nekaj, kar se tiče izključno staršev in otrok”, “tradicionalna, privzgojena odgovornost” in “temeljne vrednote in odnosi v družini” so bili preteklost že davno pred uvedbo E-asistenta.
  “Kaj dobrega nam je prinesel eAsistent?” V bistvu je e-asistent le elektronska oblika redovalnic, ki so, glej glej, že prej bile namenjene beleženju prisotnosti in ocen. Kvečjemu je le zgladil upravljanje z njimi; podatke pa so v preteklosti starši že lahko sprejemali preko govorilnih ur (oziroma jih še vedno, če hočejo).
  “Nadzorujejo nas vsepovsod, tudi v ustanovah, ki bi nam naj podajale znanje.” Uau, no **** sherlock. V ustanovah nadzorujejo ljudi, ki jim pripadajo. Res odkritje meseca, nobelova nagrada ti ne uide!
  Glej, zaupanje v družini je stvar njenih članov, ravno tako vzgoja otrok. E-asistent ne spremeni nič od tega. Če tvojo familijo boli ***** zate, tako ali tako ne bodo opazovali tvojega uspeha preko elektronskih sporočil. Če pa so tvoji tastari že sprejeli kakšen ukrep glede izostankov/cvekov, pa to kaže le, da ti hočejo dobro, a ti ne morejo popolnoma zaupati. Kolikokrat na mesec “zamolčite” kakšen slab dogodek svojim najbližjim? Mogoče bi morali kaj spremeniti pri sebi, ne upravi šole.
  Če pa vam je to prevelik problem, pa se lahko še vedno vsemu popolnoma izognete in pustite šolo in odživeli svoje življenje v vedstvu, da nikogar, res nikogar ne skrbi za vas.

 2. Pingback: Sledko – eAsistent ni tako črno – bel

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja