#GlasbeniDan: The Naked and Famous

Da ne bomo vedno govorili zgolj o najbolj znanih in najbolj prodajanih, ki polnijo glasbene lestvice, bomo na Sledku enkrat tedensko predstavljali glasbene skupine in ustvarjalce glasbe, ki niso tako znani, a so vseeno odlični! Odločili smo se, da te tedenske objave poimenujemo #GlasbeniDan.

Začeli bomo z novozelandsko skupino The Naked and Famous.

[singlepic id=1200 w=320 h=240 float=center]

 

Skupina izvaja alternativni rock in je začela ustvarjati leta 2008. Njihov zvok bi lahko opisali kot rock z drobno mero elektronske glasbe.
Pod pasom imajo dva EPja, This Machine(2008)  in No Light(2008), dva studijska albuma, Passive Me, Aggressive You (2010) in In Rolling Waves(2013), album z remiksi Passive Me, Aggressive You (Remixes & B-Sides)(2013) ter koncertni film One Temporary Escape (Live Film) (2013).


Člani skupine so:
– Thom Powers (vokal in kitara)
– Alisa Xayalith (vokal in klaviature)
– Aaron Short (klavir)
– David Beadle (bass kitara)
– Jesse Wood (bobni)

[singlepic id=1199 w=320 h=240 float=right]

Njihova glasba se pojavlja v veliko televizijskih serijah (The Vampire Diaries, Gossip Girl, Grey’s Anatomy) in filmih (Pitch Perfec), pa tudi v raznih televizijskih oglasih (Canon EOS 600D) in kampanjah (Kony 2012). Med drugim se je njihova pesem  ˝Punching in a Dream˝ pojavila v oglasu slovenskega mobilnega operaterja.
Med bolj znanimi pesmimi so ˝Young Blood,˝ ˝Punching in a Dream,˝ ˝Hearts Like Ours˝ in ˝I Kill Giants.˝
Nominirani so bili že za kar nekaj nagrad in jih precej tudi dobili, tako s strani publike kot s strani kritikov. Bili so na turnejah po Ameriki, Evropi in drugod po svetu in nastopali na različnih glasbenih festivalih.

Njihovi video spoti so umetniško usmerjeni. Uporabljene barve in oblike naredijo pravi vizualni spektakel. V nekaterih spotih pa prevladuje minimalnost. Vsekakor lahko rečemo, da so edinstveni in da takšnih spotov nismo vajeni.

Da ne bo ostalo pri besedah – kliknite spodaj in si oglejte katerega izmed njihovih video spotov. Če vam bodo všeč, smo priložili še nekaj povezav do njihovih profilov na družbenih omrežjih.

[singlepic id=1202 w=320 h=240 float=center]

 

Spletna stran:
http://thenakedandfamous.com/

Facebook:
https://www.facebook.com/tnafofficial

Soundcloud:
https://soundcloud.com/tnafofficial/

Punching In A Dream:
https://www.youtube.com/watch?v=kC29pd_5sQU

Hearts Like Ours:
https://www.youtube.com/watch?v=gqUJdcCjUIA

I Kill Giants:
https://www.youtube.com/watch?v=1I56yYHxP2k

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja