#GlasbeniDan : Florence + the Machine

Da ne bomo vedno govorili zgolj o najbolj znanih in najbolj prodajanih, ki polnijo glasbene lestvice, bomo na Sledku enkrat tedensko predstavljali glasbene skupine in ustvarjalce glasbe, ki niso tako znani, a so vseeno odlični! Odločili smo se, da te tedenske objave poimenujemo #GlasbeniDan.

Nadaljujemo na stari celini, natančneje v Veliki Britaniji.

Indie rock skupina Florence + the Machine se je formirala v Londonu leta 2007. Ime je nastalo iz imen Florence Welch (vokal) in Isabella “Machine” Summers (klaviature). Skupaj sta nastopali že v najstniških letih in ostali v stikih. Med drugim je Florence pela tudi v skupini Ashok, ki je napisala pesem Happy Slap, ta je služila kot demo verzija pesmi Kiss With A Fist.

Skupini sta se pridružila še Robert Ackroyd (kitara) in Mark Saunders (bas kitara, tolkala). Naj omenimo tudi, da ima skupina svojega harfista Toma Mongerna, ki daje skupini malo drugačen zvok.

Prvi studijski album so izdali leta 2009 pod imenom Lungs. Gre za album, na katerem najdemo pesmi, kot so Cosmic Love, Kiss With A Fist, Drumming Song, Dog Days Are Over, You’ve Got the Love in druge. Njihov zvok je nekoliko bolj grob od tistih, ki smo jih navajeni na popularni sceni.

Florence and the Machine logo

Na drugem studijskem albumu lahko slišimo, da se je njihov zvok razvil in sofisticiral. Sam album nosi naslov Ceremonials. Z njim so postali bolj prepoznavni in priznani. Med bolj znane pesmi iz albuma sodijo Shake It Out, What the Water Gave Me, Never Let Me Go in druge.

Televizijska mreža MTV je z njimi posnela Unplugged (izštekano) serijo. Odri jim ne delajo težav, saj gostujejo po festivalih celega sveta. Nastopili so že pred milijonskimi občinstvi (MTV Video Music Awards, Nobel Peace Prize Concert …). Vse to je prepoznala tudi glasbena elita, ki je skupino nominirala za veliko nagrad, kot so Brit Awards, različne MTV nagrade in najbolj spoštovane nagrade v svetu glasbe – Grammy. Poslednično imajo Florence + the Machine že lepo kolekcijo nagrad.
Glasba skupine se je pojavila v mnogih reklamnih oglasih in filmih, prav tako pa so ustvarili nekaj filmske glasbe, in sicer za film Snow White and the Huntsman (pesem Breath of Life, ki je vodilna pesem filma) in pesem Over The Love za film The Great Gatsby. Sodelujejo s priznanimi producenti, med katerimi je tudi Paul Epworth, ki sodeluje z glasbeniki, kot so Adele, Paul McCartney, Bruno Mars … Med imeni, ki se povezujejo z Florence + the Machine, se znajde tudi Calvin Harris, ki je poskrbel že za kar nekaj remiksov njihovih pesmi, med drugim tudi za remiks pesmi Spectrum, ki jih je skupaj popeljala na sam vrh lestvice Offical UK Chart. Florence je soustvarila tudi eno izmed Harrisovih pesmi z naslovom Sweet Nothing.

 

Florence-and-machine

 

Ne mislite, da je skupina samo glasbeno aktivna! O Florence Welch se veliko govori v modnem svetu, modne hiše si namreč želijo, da bi na rdečih preprogah nosila prav njihove kreacije. Nobena skrivnost pa ni, da je Florence sodelovala z znanim Karlom Lagerfeldom in znamko Chanel.

 

indie-rock-band-florence-+-the-machine-enjoy-butterbeer-as-they

 

Nekaj povezav do njihovih strani:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja