#GlasbeniDan: Ellie Goulding

Da ne bomo vedno govorili zgolj o najbolj znanih in najbolj prodajanih, ki polnijo glasbene lestvice, bomo na Sledku enkrat tedensko predstavljali glasbene skupine in ustvarjalce glasbe, ki niso tako znani, a so vseeno odlični! Odločili smo se, da te tedenske objave poimenujemo #GlasbeniDan.

Elena Jane Goulding ali krajše Ellie Goulding je angleška pevka in tekstopiska, rojena 30. decembra 1986.

Kariero je začela leta 2009, ko je podpisala pogodbo z založbo Polydor Records. Istega leta je izdala sovj prvi EP  An Introduction to Ellie Goulding. Sledila pa sta dva albuma, prvi z naslovom Lights, ki je izšel leta 2010 in drug, ki je ugledal luč sveta leta 2012 z imenom Halcyon.
Oba albuma sta dobila tudi svojo ˝nadgradnjo˝. Album Lights je dobil poleg redne izdaje še deluxe izdajo z imenom Bright Lights. Najbolj znan singel je zagotovo Starry Eyed, seveda pa so tu še drugi.                                                                                                                                      eg_stripecrouch_345

Več uspeha je Gouldingova požela z albumom Halcyon. Ta album pa je dobil kar dve nadaljevanji. Poleg deluxe izdaje z nekaj dodatnimi pesmimi, je izdala še Halcyon Days na katerem se znajde še več pesmi.                                                                                                                                                          eg_halcyon_orig_345

Na tem albumom je svoj zvok še dodelala in je tako še bolj elektronski.
Prvi in vodilni singel je Anything Could Happen, sledijo pa mu Figure 8, Explosions, Burn, How Long Will I Love You (ki je uradna pesem dobrodelne kampanije v Veliki Britaniji) in Goodness Gracius.
Z singlom Burn je tudi osvojila sam vrh Britanskih lestvic. Visoko na lestvicah pa je pristala tudi z sodelovanjem z Calvinom Harrisom in pesmijo I Need Your Love.

Z obema izdanima albumoma se je podala tudi na turnejo.

Za svoje delo dobiva hvala iz vseh strani in posledično tudi nominacije za različne nagrade! Med nagradami, ki pa jih je osvojila je prestižna BRIT nagrada, ki jo podeli žirija. Revija Cosmopolitan pa jo je imenovala za žensko leta.

Gouldingova, kljub relativno kratki 6 letni karieri niza uspehe in se prebija v ospredje glasbene industrije! S svojo elektronsko glasbo pa polni arene, festivale in vse ostale koncerte na katerih nastopa.                                                                        site_live_05

 

Zgoraj si lahko ogledate spot za aktualni singel Goodness Gracius za katerega sama pravi, da ima toliko barv, ker je samo besedilo bolj temačnega duha in je želela uravnovesiti vse skupaj v celoti.

Prilagamo pa še nekaj povezav, do socialnih omrežji na katerih je precej aktivna in nekaj povezav do njenih pesmi.

Spletna stran: http://elliegoulding.com/
Facebook: 
https://www.facebook.com/elliegoulding
Instagram: http://instagram.com/elliegoulding
YouTube: https://www.youtube.com/user/elliegoulding
SoundCloud: https://soundcloud.com/elliegoulding

 

How Long Will I Love You: https://www.youtube.com/watch?v=an4ySOlsUMY
Calvin Harris feat. Ellie Goulding I Need Your Love:  https://www.youtube.com/watch?v=AtKZKl7Bgu0
Starry Eyed: https://www.youtube.com/watch?v=fBf2v4mLM8k

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja