GG ali GCC gujdeki

Drage dijakinje in dijaki!

Danes se Sledko na vas obrača s prav posebno prošnjo.

V zadnjem času (že od začetka šolskega leta in že prej) vedno znova opažamo, kako razmetana ostaja šolska jedilnica po malici. Po mizah ležijo papirčki od čokoladic, embalaže jogurtov, plastične in papirnate vrečke …

Zato se danes na vas obračamo s prošnjo, da za sabo pospravite in odložite smeti v koš, ki ga zagotovo srečate na poti do učilnice, saj je naša šola z njimi izjemno dobro opremljena. Vsak osnovnošolec je zmožen za sabo pospraviti smeti in Sledko ne vidi razloga, zakaj tega ne bi mogel storiti tudi mlad gimnazijec, bodoči intelektualec.

Če pa niste dovolj samoiniciativni, da bi se spomnili in pospravili za seboj pa vam Sledko ponuja nekaj predlogov, ki vam bodo pri tem mogoče pomagali.

Prvič, ko vidite mizo polno smeti, se spomnite, kaj bi rekli vaši starši. Zagotovo bi prostovoljno sami pospravili za vami … Če lahko pospravite za sabo doma, zakaj ne morete tudi v šoli?

Drugič, če se vam zdi nesmiselno pospraviti papirčke za sabo, se odločite da boste iz tega naredili umetniški projekt. Papirčke porabite za poljuben izdelek, ki bo namesto mize v šolski jedilnici krasil vašo pisalno mizo.

Tretjič, spomnite se kako prijetno se počutite, ko vam starši naročijo, da morate pospraviti sobo. Najbrž skačete od veselja, ker ste dlje časa kopičili stvari na mizi, namesto da bi jih sproti pospravili in tako prihranili ogromno časa.

Ter še četrtič, glede na to, da jedilnica včasih že spominja na prebivališče pujskov – svinjak, pomislite, kako zabavno mora biti v njihovi družbi …

Po skrbnem izračunu, v katerega je Sledko vložil ves svoj letni proračun, smo prišli do sklepa, da vam bo odlog smeti v koš vzel natačno 0 s. Če smeti namreč vzamete v roke in se z njimi sprehodite do učilnice, jih lahko tam odložite v koš. Tudi če ne greste do učilnice, pa v vsakem primeru na poti, kamorkoli že, srečate koše. Pa naj bodo to sanitarije ali pa vaša hiša.

Zato vas prosimo, da se obnašate kulturno, kot ljudje, in pospravite za sabo, ne pa kot pujski v svinjaku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja