GCC-jevci nadušili v Muzeju novejše zgodovine Celje

Sobotna izvedba zimske glasbene pravljice 3. a razreda navdušila številne celjske otroke v Hermanovem Brlogu.

V začetku decembra sta Muzej novejše zgodovine in Hiša kulture Celje javnosti predstavila nov glasbeno-izobraževalni program, ki sta ga poimenovala Glasbene sobotnice – velika glasba za male otroke. Projekt sta organizatorja pripravila na pobudo violinistke in pedagoginje Barbare Rajević z željo in ciljem odpiranja kakovostnih glasbenih svetov in občutij najmlajšim. Že na prvem se je zbralo več kot 60 otrok iz Celja in okolice, ki so nov projekt pozdravili z iskrenim navdušenjem, razveselili pa so tudi dijaki 3. a razreda, ki so z zimsko glasbeno pravljico v Hermanovem brlogu gostovali v soboto, 26. 1. 2013.

Otroci so najprej spoznali Orffove inštrumente ter njihove zvoke, jih primerjali z zvoki v naravi, nato pa so si ogledali zgodbico o živalih, ki so iskale zimo, saj je zbolela in je ni in ni bilo od nikoder. Več kot 50 otrok je z navdušenjem prisluhnilo našim mladim izvajalcem, ki so po koncu predstave skupaj z otroci tudi zaigrali na številna glasbila. 3. a je zimsko glasbeno pravljico pripravil skupaj z mentorico, prof. Anjo Mlakar.

Glasbene sobotnice, ki so primerne za otroke med 3. in 8 letom starosti, bodo do konca šolskega leta redno skrbele za predstavitev klasičnih glasbenih vsebin poslušalcem v najobčutljivejšem obdobju oblikovanja posluha in estetskega čuta, kar je bistvenega pomena tudi za oblikovanje otrokove osebnosti in intelektualne širine. Veseli smo, da je del projekta tudi naša šola, ki se bo odslej tradicionalno predstavljala na Glasbenih sobotnicah s pravljicami, ki jih v okviru predmeta ustvarjalno izražanje pripravljajo tretješolci predšolske vzgoje na GCC.

IMGL3762

Foto: Matjaž Očko (arhiv Hiše kulture Celje)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja