GCC spet del Evropske vasi

Danes je v centru mesta potekala zdaj že tradicionalna Evropska vas. Projekt, na katerem je sodelovalo 22 srednjih šol, 7 osnovnih šol, Vrtec Zarja in Mladinski Center Celje, je potekal med 11. in 15. uro.

Udeleženci so predstavili dano državo skozi ples, igro in glasbo. Na stojnicah, ki so zavzele praktično celoten Krekov trg, pa so bile predstavljene tudi  značilnosti posameznih držav. Simboli, kulinarika, etnografske in geografske značilnosti ter tudi razne znamenitosti in posebnosti. Cilj projekta Evropska vas je spodbuditi zavedanje o lastni kulturi, identiteti in domovinski pripadnosti skozi spoznavanje drugih držav in narodov v Evropski uniji.

Našo šolo so letos zastopali dijaki 2. i, ki so predstavljali Nemčijo. Ob 13. uri pa je na osrednjem odru nastopila tudi šolska glasbena zasedba The Šlagers.

Ekipi Sledka pa so svoje vtise zaupale tudi predstavnice OŠ Rogatec in Srednje Zdravstvene šole Celje. Slednje so danes obiskovalcem predstavljale Češko – na stojnici so imele razobešene različne plakate tipičnih čeških stvari, od filmov, do knjig, pisateljev … Precej so se poglobile tudi v hmelj. Češka je namreč znana po dobrem pivu, zato so dekleta predstavila tud pridelavo piva iz hmelja.
Predstavnice OŠ Rogatec so stale za stojnico zelene barve, okrašeno z irskimi zastavami. Irsko so se odločile predstaviti s pomočjo tradicionalnih irskih pregovorov, keltskih znamenj, hrane, plesov… O Irski so se pogovarjali tudi v šoli in državo podrobneje raziskovali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja