GCC POZDRAV POLETJU 2020

Z letnim kinom, koncerti, poletno muzejsko nočjo in predstavitvijo četrte številke literarne revije Podstrešje se v park za GCC po daljšem korona zatišju vrača kulturni uvod v letošnje poletne počitnice

Ne glede na nenavaden zaključek letošnjega šolskega leta, bodo na Gimnaziji Celje – Center (GCC) pouk tradicionalno sklenili s kratkim festivalom dijaške ustvarjalnosti GCC pozdrav poletju 2020. Z njim se v šolo vrača pester kulturni utrip, ki se je v preteklih treh mesecih, tako kot vse ostale dejavnosti, preselil na svetovni splet.

Pozdrav poletju se bo začel v ponedeljek, 15. 6., ob 20.20 z akustičnim koncertom zasedbe LPS in prvo predstavo letnega kina, francosko komedijo Zvesti moški. Že dan kasneje, v torek, 16. 6., bodo v parku za GCC ob 20.20 nastopili vokalistka Lea Aram, saksofonist Anže Zaveršnik in pianist Aljaž Šumej, koncertu pa bo sledila projekcija britanske drame Ritem udarcev. V soboto, 20. 6., bodo na GCC dopolnili pestro dogajanje letošnje poletne muzejske noči v knežjem mestu. Ob 20. uri se bo začelo vodenje po vogalni secesijski zgradbi šole, delu avstrijskega arhitekta Richarda Klossa, ki je spomeniško varovana in je s svojimi arhitekturnimi posebnostmi prepoznaven del celjske vedute. Vodenju bo sledil koncert vokalistke Jene Knez in kitarista Aleksandra Breznikarja, temu pa projekcija poljsko-britansko-francoske drame Hladna vojna. Pestro dogajanje bo v torek, 23. 6., ob 20. uri sklenila predstavitev literarne revije Podstrešje z gostoma režiserjem Luko Marcenom in literarno kritičarko Veroniko Šoster, glasbenikoma vokalistko Izo Robavs in pianistom Žigo Žvižejem ter filmsko projekcijo belgijsko-nizozemske drame Dekle. Festival nastaja v sodelovanju z Društvom GCC in Mestnim kinom Metropol.

Pester junijski kulturni utrip bo tako zaključil plodno in uspešno šolsko leto na edini srednji šoli v Sloveniji, ki ji je JSKD leta 2015 podelil naziv Kulturna šola. Vse prireditve bodo v čudovitem ambientu parka za GCC, če bo slabo vreme pa odpadejo, izjema je predstavitev Podstrešja, ki bo ob slabem vremenu potekala v šolski knjižnici.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja