GCC pomaga Loti in Zali

Danes je na GCC potekal že tradicionalni dobrodelni koncert, ki ga vsako leto zadnji dan pred “krompirjevimi” počitnicami organizira naša dijaška skupnost.

Letošnji dobrodelni koncert, že 9. po vrsti, je organiziral 4. č v sodelovanju z Interakt klubom Celje. Prispevi pa so bili namenjeni 8-letni Zali in 3-letni Loti, ki obe živita s cerebralno paralizo. Zala je izjemno živahna deklica, ki obožuje šport in rada poje. Žal ji bolezen onemogoča hojo, zato je zenkrat obsojena na invalidski voziček. Je pa izjmeno pozitivno in veselo dekle. Občinstvu je na koncertu celo zapela. Loti, tudi izjemno radoživa deklica, obiskuje vrtec in njena mati nam je danes povedala, da tam izjemno uživa. Slišali smo tudi, da je v zadnjem času izjemno napredova s pomočjo terapij, ki pa so izjemno drage.

Denar, ki smo ga do zdaj zbrali, skoraj 4000 eur, bo namenjen terapijam Zale in Loti, ki si jih družine zaradi njihove finančne situacije žal same ne morejo privoščiti.

Svojo dobrodelnost so med drugimi na konceru pokazali skupina Nude in Kataya. Njen mikrofon si je ob koncu nastopa celo prisvojila mala Loti. Ogromen aplavz sta požela tudi F&B Acrobatics, ki sta na odru izvedla neverjetne akrobacije in povzročila zastajanje diha med gledalci, ter pa dijakinja GCC Katja Stropnik, ki je zapela ob instrumentalni podpori prof. Davida Preložnika in Jakoba Korbarja. Nastopili so tudi Gadi, eden bolj poznanih narodnozabavnih koncertov na slovenski sceni. Na koncertu pa zaradi nesreče na avtocesti na žalost ni mogel nastopiti Rudi Bučar.

Koncert so poleg odlične glasbe in akrobatske točke zaznamovali tudi pevsko sodelovanje očinstva in bučni aplavzi. Na kratko: Uživali smo!

Upamo, da bo denar, ki smo zbrali s koncertom, pomagal Loti in Zali, da bosta lahko živeli bolj polno življenje ter ga kar najbolje užili!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja