GCC piše z roko

Gimnazija Celje – Center je Teden vseživljenjskega učenja posvetila pomenu rokopisa v sodobnem življenju. Tako ste lahko v 1. nadstropju na plakat napisali sporočilo in prebrali rokopise znanih osebnosti. 

Danes, 23. 5., se je z veliko akcijo pisanja razglednic, sporočil in stenčasa zaključila osrednja akcija letošnjega Tedna vseživljenjskega učenja, ki se je začela 17. 5. s predavanjem slovenske grafologinje mag. Marijane Jazbec, pobudnico vseslovenske akcije Radi pišemo z roko, ki poteka v okviru Andragoškega centra Slovenije. Dijaki smo lahko tako ves teden razmišljali o vlogi pisave kot nosilke spomina človeštva, njenem razvoju, pa tudi o razvoju informacijske tehnologije, ki je s prevladujočo uporabo računalnika privedla do zmanjšanja motoričnih spretnosti, ki jih razvijamo ravno s pisanjem z roko.

Vzporedno z akcijo, ki jo je koordiniral 1. č razred z razredničarko prof. Danijelo Marolt, so dijaki pripravili tudi razstavo rokopisov nekaterih znanih Slovencev (Pia Zemljič, Marko Mandič, dr. Blaž Koritnika, Mario Galunič, Renato Jenček, Tone Kregarj …). Dijaki pa ste ustvarjali tudi svoje, ki so sproti dopolnjevali razstavo. Mnogi izmed dijakov ste priznali, da medtem ko sta nekaterim v fazi oblikovanja idej papir in svinčnik nepogrešljiva pripomočka, za mnoge od njih pisanje z roko postaja že kar ogrožena veščina.

Upamo, da se pisanje z roko ne bo pozabilo in da boste dijaki še dolgo zapiske delali v zvezek in ne na telefon! 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja