GCC oživel center Celja

CELJE, 20. september – Gimnazija Celje – Center je včeraj oživila mestno središče z medgeneracijsko prireditvijo Naših 100+2, ki je potekala pod geslom »GCC gre v center«. V večeru glasbe gimnazijskih skupin in vokalnih sestavov se je na trgu pred Mestnim kinom Metropol zvrstilo več kot 1000 nekdanjih in sedanjih dijakov, profesorjev, meščanov in prijateljev šole.

Obnovljeno mestno središče Celja je včeraj gostilo prvi večji dogodek po uradnem odprtju. Pred Mestnim kinom Metropol sta Gimnazija Celje – Center in Društvo GCC na dogodku Naših 100+2 ali GCC gre v center ob 102. obletnici izgradnje šolske stavbe povezala številne generacije, ki so se družile, zabavale in obujale spomine na srednješolske dni. »Izjemen vrvež več kot 1000 nekdanjih in sedanjih dijakov, profesorjev, meščanov in prijateljev šole smo prepletli z glasbeno ustvarjalnostjo naše šole, ki je izjemna, in ponosni smo, da smo pokazali, kako odlično šola živi z mestom,« je po prireditvi povedal ravnatelj Gimnazije Celje – Center Gregor Deleja.

Na novem trgu pred Mestnim kinom Metropol so nastopili mednarodno priznani Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center, moška vokalna sestava FaVoZa in Oktet 9, pevci Maruša Malec, Miha Žgank in Mihael Strniša, knežjemu mestu dobro poznani GCC jazz projekt s pevko Sandro Feketija ter glasbene skupine sedanji in nekdanjih dijakov The Šlagers, Radio Jam, Kronika in Z3R0 Z3R0.

Gimnazija Celje – Center nekdanje in sedanje dijake na gimnaziji povezuje v Društvo GCC, eno izmed redkih tovrstnih v našem prostoru in edinstveno v Celju. »Vsako leto nas je več in veseli smo, da se povezujemo, skupaj ustvarjamo in delamo pozitivne, dobre zgodbe, ki jih danes včasih kar manjka,« je povedal predsednik Društva GCC Gregor Gajšek. Včerajšnji dogodek je le eden v nizu aktivnosti društva, kjer se nekdanji in sedanji dijaki skozi leto družijo, pomagajo socialno šibkejšim, sodelujejo v evropskih projektih, kulturno oživljajo mesto in širijo glas o Gimnaziji Celje – Center in knežjem mestu v tujini.

DSC_4889 DSC_4918 DSC_4849 DSC_5015
foto: Rok Rakun

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja