GCC OSREČUJE

Dijaki Gimnazije Celje – Center koledarsko leto že tradicionalno zaključijo z dobrodelnimi projekti, letos so bili to kar trije – #zaMaloHišo, Anina zvezdica in GCC osrečuje

Prostovoljno delo in dobrodelnost imata na Gimnaziji Celje – Center že dolgo tradicijo, šola pa se ponaša tudi z nazivom Junaki našega časa, ki ga podeljuje Slovenska filantropija. Eden najodmevnejših vsakoletnih humanitarnih dogodkov so nedvomno tradicionalni oktobrski dobrodelni koncerti s katerimi so v preteklih letih na GCC zbrali že več kot 60.000 evrov. Tradicionalne pa postajajo tudi nekatere ostale akcije, ki že dlje časa spodbujajo dijake, da se z različnimi aktivnostmi odzivajo na probleme tistih, ki jim življenje ni tako naklonjeno kot njim. Pri Anini zvezdici GCC sodeluje že 6 let zapored, v zadnjih dveh letih tudi s podporo številnih celjskih šol in vrtcev, ki jim je odslej uspelo zbrati že več kot 3 tone hrane z daljšim rokom trajanja. Po lanskoletni akciji #zaPalčico, ki je nastala na ponudbo dijaka predšolske vzgoje Kristjana Vebra, so letos na GCC in po številnih ustanovah in podjetjih iz cele Slovenije zbirali materialne potrebščine zbirali za Malo hišo na Pilštanju, ki že dobrih deset let skrbi za ogrožene otroke iz vse Slovenije. Akcija je trajala od začetka novembra do 18. 12. in v tem času so na GCC zbrali 2 polna kombija materiala.

Pestro je tudi na področju prostovoljnega dela, v okviru se dijaki GCC udejstvujejo kot tutorji, pomočniki v domovih za ostarele in šolah s prilagojenim programom, mladinskih centrih in društvih ter v okviru programa Mednarodno priznanje za mlade. Na šoli je aktivnih več kot 300 prostovoljcev.

Zadnja humanitarna akcija, ki jo že tretje leto zapored organizirajo dijaki, ki obiskujejo podjetniški krožek GCCStartUp, pa je božična sprejem za socialno ogrožene otroke iz Celja in okolice. Letos akcija poteka v sodelovanju z Interact klubom Celje, dijaki pa so v goste v Hermanov brlog povabili varovance celjskega Sončka, ki je del nacionalne mreže, ki skrbi za otroke s cerebralno paralizo. Zanje pripravljajo poseben kulturno-kulinarični dogodek, ki bo v četrtek, 20. 12., ob 16. uri v Muzeju novejše zgodovine Celje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja