GCC odmeva tudi na Radiu Slovenija

Stavba, v kateri že vrsto let domuje Gimnazija Celje – Center, bo 21. septembra 2012 praznovala 100 let. O stoletnici bodo posebej poročali  v oddaji Gymnasium, ki jo na Radiu Slovenija pripravlja Špela Šebenik.

V četrtek, 20. septembra, je Gimnazijo Celje – Center obiskala novinarka Radia Slovenija Špela Šebenik. Po predstavitvi novinarske ekipe Spletka GCC in zapeti himni smo ji šolski novinarji predstavili utrip šole; obiskali smo različne učilnice in športno dvorano ter ji razkazali knjižnico s skrivnim skladiščem knjig in zdaj že znamenitim kavčem Bralčem, ki nam občasno služi tudi za spanje. Po ravnateljevem nagovoru nas je v govorilnici in zbornici sprejel profesor Miha Gartner, nato pa smo prisluhnili ubranemu petju pevcev pesmi Mala terasa. Več kot 120 stopnic smo morali prehoditi, da smo prišli do svojega ustvarjalnega prostora – garderob, kjer si je lahko medijska predstavnica ogledala različne skriv(nost)ne napise in pečate, ki bodo od jutri naprej v najrazličnejših oblikah krasili učilnico matematika 1.

Če vas zanima, kakšen vtis je šola naredila na našo gostjo, v sredo, 26. septembra 2012, ob 20. uri poslušajte oddajo Gymnasium na Radiu Slovenija.

T. G. in K. V.