GCC na Paradi učenja

 

Danes,20.5.2015, je na Krekovem trgu v Celju prvič potekala Parada učenja z naslovom Zvezde učenja, saj je zvezda simbol Celja. Glavni pobudnik tega festivala je Šolski Center Celje. Parado je otvoril robot Nao, ustvarjen na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, ki je na drugačen in zanimiv način nagovoril zbrane, poleg njega pa sta imela kratke govore tudi župan občine Celje,g. Bojan Šrot, in direktor Šolskega Centra Celje, g. Igor Dosedla.

FB_IMG_1432133287532
Na Krekovem trgu so se že včeraj pojavile stojnice, danes pa so jih izobraževalne ustanove iz Celja napolnile s svojimi predstavitvenimi izdelki. Trg se je zapolnil z vsemi generacijami, od najmlajših do najstarejših. Tako se je med stojnicami trlo ljudi, vse to pa je začinilo pestro dogajanje na odru. Vsem navzočim so se predstavile I. Gimnazija v Celju s svojimi tolkači in njihov mešani pevski zbor, vokalna skupina Amantes, ki jo sestavljajo profesorice iz Šolskega Centra Celje, Osnovna šola Lava z bandom, ki ga sestavljajo učenci 9.razreda. Nato so se predstavili naši najmlajši iz dveh celjskih vrtcev, eni s petjem pesmic o čokoladi, drugi z igranjem na orfove inštrumente. Sledil je koncert The Šlagersov z dvema odličnima solistkama, Veroniko Steiner in Lauro Krajnc. Videli smo tudi 2 odlični modni reviji dijakov Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, ki so predstavili svoje delo na področju frizerstva in modnega oblikovanja. Frizerji so prikazali frizure v stilu futurame, modni oblikovalci pa kopalke iz svojih sanj. Prav tako pa smo bili deležni modne revije srednjeveških oblačil. Med stojnicami se je nahajala tudi stojnica Plesnega vala, ki se je predstavil s 4 točkami, med njimi sta bili tudi 2 solistični jazzovski plesni točki, od katerih je ena pripadala tudi naši dijakinji Zoji Zorko. Ob stojnici Gimnazije Celje – Center so bili, poleg Mepijevcev, prisotni tudi naši umetniki, ki so na platna lovili trenutne vtise. Med vsemi prisotnimi se je sprehajala Zvezdica, maskota letošnje Parade. Ta je delila letake s posameznih stojnic, tisti najbolj pogumni pa so se tudi slikali z njo.
FB_IMG_1432133176140
Čeprav je bilo nastopajočih še mnogo, si vseh nismo mogli zapomniti, saj smo imeli veliko dela z našo stojnico, na kateri smo med drugim delili ingverjevo limonado in za pokušino tudi med z ingverjem. Prav tako pa se je pred Mestnim kinom Metropol, stran od pestrega dogajanja na Krekovem trgu, odvijal malo mirnejši festival poezije. Upamo, da ste uspeli priti vsaj na katerega od teh dveh.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja