GCC NA EMI 2019

Že 24. izbora slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije so se letos udeležili tudi dijaki GCC. Emo je letos vodila Ajda Smrekar, slavila pa sta Zala Kralj in Gašper Šantl.

V soboto, 16.2, ob 16. uri smo se z avtobusom proti Ljubljani odpravili zmagovalci letošnje prve Centrovizije, ki je potekala v decembru in nekateri drugi dijaki, ki smo tako ali drugače sodelovali pri Centroviziji.

Po prihodu v Ljubljano smo imeli prosti čas do 18.45. Ob 19.00 pa smo že vstopili v studio. Razporedili so nas v prvo vrsto okoli odra. Ker v studiu ni sedišč smo celo oddajo stali, plesali, ploskali in navijali.

Nastopilo je 10 glasbenikov, najbolj pa sta nas navdušili točki Zale Kralj in Gašperja Šantla s pesmijo Sebi ter točka Raiven s pesmijo Kaos.

Strokovno žirijo Eme so letos sestavljali Darja Švajger, Lea Sirk in Vladimir Graić. Ti so z ocenjevanjem nastopov določili dva superfinalista. To so bili Zala Kralj in Gašper Šantl ter Raiven.

Zmagala sta Zala Kralj in Gašper Šantl. Njun nastop se je dotaknil kar dobrih 4000 ljudi, ki so zanju glasovali preko telefonskih linij.

Držimo pesti za njuno čim boljšo uvrstitev na Evroviziji, ki bo potekala maja v Tel Avivu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja