GCC MEPI vikend!

Spanje in kuhanje na šoli– sanje vsakega srednješolca! Ta vikend se je nekaterim to celo uresničilo. Pa ne zaradi prevelike količine snega, ampak zato, ker je v našem hramu učenosti potekal GCC MEPI VIKEND.

V petek, 13. 1., so se ob 15. uri začele dvodnevne MEPI priprave za III. OŠ Celje, Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje ter GCC za dijake na vseh treh stopnjah – bronasti, srebrni in zlati. Najprej so se preizkusili v prvi pomoči in se poučili, kako reagirati v določenih situacijah, ki se jim lahko pripetijo tudi na odpravah. Po tem so imeli kratko ”pripeljemo na dom” večerjo (ja, ja … čeprav so MEPI, so jedli pice!). Ko so se dijaki uredili, so se v snežni pravljici – khm, bolj snežnemu metežu – odpravili do Narodnega doma, kjer so jim ravnatelji in mentorji podelili bronasta in srebrna priznanja. Letos je bilo 42 prejemnikov bronastih priznanj in 8 prejemnikov srebrnih priznanj s štirih celjskih šol. To so Srednja šolo za strojništvo mehatroniko in medije, Srednja zdravstvena šola, III. osnovna šola Celje in Gimnazija Celje – Center. Po prijetni pogostitvi so se vrnili v šolo, kjer so večer (in noč …) preživeli v odlični družbi.

                     

Naslednji dan so se zbudili v za marsikoga prezgodnje in premrzlo, zasneženo jutro. Prva točka delovnega dne je bila priprava zajtrka. Energijo so namreč potrebovali za priprave in načrtovanje poskusne odprave. Brončki so se poteka načrtovanja poti komaj učili, srebrniki in zlatniki pa so to že samostojno opravljali. Po kosilu, ki je bil opravljen po MEPI standardih na zasneženem rondoju za GCC, in po snežni vojni s kepami, je sledila še evalvacija celotnega vikenda in za marsikoga najsrečnejši trenutek tega vikenda, saj je konec evalvacije pomenil tudi vrnitev prenosnih telefonov, ki so bili na MEPI vikendu prepovedani.

Projekt je bil v Celju izveden že drugo leto zapored in je nekaj posebnega tudi v celotnem sloveskem MEPI prostoru.

Že drugič smo del naših priprav na odpravo organizirali na naši šoli skupaj s še III. OŠ in Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije. Naš namen je druženje mepijevcev vseh stopenj, razvijanje skupinske dinamike obenem pa predelati določene vsebine, ki so pogoj za udeležbo na odpravi, tokrat prvo pomoč, kuhanje na prostem in načrtovanje poti. Letošnje leto je bilo posebno iz dveh vidikov: prvič smo imeli mepijevce na vseh treh stopnjah (bronasti, srebrni in zlati), v petek zvečer pa je v Narodnem domu potekala slavnostna podelitev Mepi priznanj. Mepi vikend je lepo uspel, ponovno smo dobili potrditev, da smo na pravi poti. Hvala vsem organizatorjem in udeležencem za čudovito podelitev!

Marjeta Brežnik, koordinatorica programa MEPI na GCC

 

MEPI se mi zdi zelo koristen, saj se naučimo veliko novega, najdemo pa tudi čas za zabavo. Predavanje prve pomoči mi je bilo všeč, saj smo se lahko tudi sami preizkusili kaj že znamo. Na prireditvi sem izvedela veliko novega o MEPI-ju in se ob glasbi sprostila. Zvečer smo se v naše tople spalne vreče odpravili pravi čas …  Naslednji dan smo se seznanili s karto in se naučili skuhati kosilo v naravi … MEPI mi je zelo všeč in bom še naprej vztrajala v prijetnih avanturističnih trenutkih.

Deja Adamič, bronasta stopnja

MEPI vikend je bil super. Zabavala sem se tako na prireditvi, kot tudi pri samostojnem druženju s skupino in organiziranem delu. Zaradi ne obremenjenosti s časom mi je ustrezalo tudi nepoznavanje urnika, saj sem se tako počutila bolj sproščeno. Podelitev je bila super vodena in dobro izvedena. Najboljše pri tem vikendu pa mi je preživljanje časa izven pouka s sošolkami in drugimi prijateljicami iz šole, ker se tako spoznamo na drugačen, bolj realen način in naš prijateljski odnos okrepimo.

Nina Jazbec, srebrna stopnja

Priprave na GCC so mi bile všeč, saj smo bili združeni vsi udeleženci MEPI-ja z Gimazije Celje – Center, III. osnovne šole Celje in Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije. Tako smo se lahko še bolj povezali z dijaki in učenci, ki opravljajo drugo stopnjo programa kot mi, zlatniki. Letos je bilo vzdušje malce bolj stresno, saj je bila v petek podelitev bronastih in srebrnih MEPI priznanj, ki pa je odlično uspela.

Rožle Stajner, zlata stopnja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja