GCC MATURA 2022

11 zlatih maturantov, 100 % uspeh na poklicni in 97 % uspeh na splošni maturi za zaključek šolskega leta 2021/2022 na Gimnaziji Celje – Center

Z lepim uspehom na splošni in poklicni maturi, ki jo je v pomladanskem roku opravljalo 220 dijakov se na Gimnaziji Celje – Center, ki s tremi izobraževalnimi programi in več kot 940 dijaki sodi med največje srednje šole na Celjskem počasi zaključuje uspešno šolsko leto 2021/2022. Šola je v tem letu za svoje delo prejela dve pomembni priznanji – jeseni nagrado za inovativno poučevanje, ki jo podeljuje Evropska komisija, aprila pa iz rok predsednika države Boruta Pahorja še jabolko navdiha, za ustvarjalno in inovativno delo ter projekte na področju prostovoljstva.

S 100 % uspehom, 18 povprečnimi točkami in 6 zlatimi maturantkami (od tega sta 2 zlati maturantki imeli vse možne točke) se lahko pohvalijo maturanti programa predšolska vzgoja, 97 % uspeh pa so dosegli dijaki obeh gimnazijskih programov, med njimi je bilo 5 takih z zlatimi spričevali. Povprečno število točk na splošni maturi je bilo 21. Zlato knjigo poklicnih maturantov so s svojimi podpisi dopolnili diamantne Barbara Plevnik in Špela Urtelj ter zlate Nina Fužir, Maruša Smodej, Ana Čobec in Nika Rodošek. V zlato knjigo splošnih maturantov pa so se vpisali Tonja Venek, ki je dosegla vseh 34 točk ter Janez Simonič, 32 točk, Ava Boštjančič, 31 točk, Tija Lulik in Špela Šet, obe sta dosegli 30 točk.

S podelitvijo spričeval splošne mature, ki bo NOCOJ, v ponedeljek, 11. 7., ob 18. uri v parku za Gimnazijo Celje – Center se na GCC počasi začenjajo počitnice. Dijake in mentorje programa MEPI – mednarodno priznanje za mlade, čakajo še poletne pustolovske odprave po Sloveniji, mlade glasbeniki nastopi v okviru festivala Poletje v Celju, pesnice in pesnike pa tudi avgustovski festival Izrekanja. V AQ galeriji v celjski umetniški četrti, ki so jo v GCC prejeli v upravljanje marca, načrtujejo še dve odprtji razstav (14. 7. in 18. 8.) ter koncert učiteljske vokalne zasedbe GCC kvintet. Šola bo med 17. in 24. 7. gostila tudi udeleženke in udeležence gasilske olimpijade. Počitnice bodo minile tudi v znamenju različnih obnovitvenih in investicijskih del. Potekajo tudi priprave na tradicionalno druženje generacij sedanjih in nekdanjih dijakov Naših 110, ki bo 16. 9. potekalo na šoli.

PRILOGA: Fotografija 6 zlatih maturantov poklicne mature z ravnateljem in fotografija poklicnih maturantov predšolske vzgoje 2022 (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.siwww.gcc.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja