GCC MATURA 2020

20 zlatih maturantov, 97 % uspeh na poklicni in 96 % uspeh na splošni maturi za zaključek nenavadnega šolskega leta 2019/2020 na Gimnaziji Celje – Center

Z rezultati splošne in poklicne mature, ki jo je v pomladanskem roku opravljalo 225 dijakov, se na Gimnaziji Celje – Center nocoj zaključuje nenavadno šolsko leto 2019/2020, ki s tremi izobraževalnimi programi in več kot 930 dijaki sodi med največje srednje šole na Celjskem.

S 97 % uspehom, 19,4 povprečnimi točkami in 20 zlatimi maturanti (od tega jih je 10 imelo vse možne točke) se lahko pohvalijo maturanti programa predšolska vzgoja, 96 % uspeh in povprečje 19,5 točk pa so dosegli dijaki splošne in umetniške gimnazije – likovne smeri. Zlato knjigo poklicnih maturantov so s svojimi podpisi dopolnili diamantni Martina Lenko, Eva Ocepek, Marija Rozoničnik, Aljaž Stropnik, Ana Zeme, Nives Žagar, Rebeka Govedič, Kaja Pešec, Patricija Bele in Lara Strgaršek s 23 točkami, 22 točk pa so dosegle Julija Atelšek, Maruša Kajzba, Nina Gračner, Tjaša Gradišnik, Jovana Miladinović, Nika Muzel, Lucija Užmah, Sara Bokal, Sara Korenjak in Tjaša Ravnikar.

S podelitvijo spričeval splošne mature, ki je bila v ponedeljek, 13. 7., ob 18. uri v parku za Gimnazijo Celje – Center, se na GCC počasi začenjajo počitnice. Dijake in mentorje programa MEPI – mednarodno priznanje za mlade, čakajo še poletne pustolovske odprave po Sloveniji, člane šolske impro lige avgustovsko gostovanje na Festivalu Lent, pa festival Izrekanja s katerim bodo na GCC sklenili letošnje poletne počitnice, ki bodo minile tudi v znamenju različnih obnovitvenih in investicijskih del. Potekajo tudi priprave na tradicionalno druženje generacij sedanjih in nekdanjih dijakov Naših 100 + 8, ki bo 11. 9., če bodo to dopuščale epidemiološke razmere.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja