GCC LETNI KINO 2018

Kino pod šolskimi zvezdami v sodelovanju z Mestnim kinom Metropol

Na pobudo dijakov za zaključek šolskega leta 2017/2018 na Gimnaziji Celje – Center organiziramo LETNI KINO. Pripravili smo pester izbor filmov, ki jih bomo popestrili z zanimivimi predgovori, ob vsaki predstavi bomo poskrbeli tudi za kulinarično presenečenje. Vse predstave se začnejo s predgovorom ob 20.30 v parku za GCC.
Vstop na vse predstave je prost! Če bo slabo vreme, predstave odpadejo.

V četrtek, 14. 6. 2018 – Ženska, ki poje (Incendies, drama, Kanada / Francija, 2010)
Pretresljiva družinska drama o bratu in sestri, ki se v iskanju svojih korenin podata na nemirni Bližnji vzhod in tako izpolnita materino poslednjo željo. Poetično pričevanje o neizbrisni dediščini nasilja in neizmerni moči ljubezni.

V soboto, 16. 6. 2018 – Dvojina (romantična drama, Slovenija / Danska / Hrvaška, 2013)
Nekega poletnega večera se v Ljubljani križata poti dveh deklet: skrivnostne Danke Iben, ki se je tu znašla zaradi tehničnih težav letala na poti v Grčijo, in osamljene Slovenke Tine, priložnostne voznice minibusa, ki vozi potnike v ljubljanski hotel.

V torek, 19. 6. 2018 – Nikogaršnja zemlja (No man’s land, črna komedija, vojni film, BiH / Francija / Slovenija / Italija / VB, 2001)
Zgodba govori o dveh vojakih, Bosancu Čiku in Srbu Ninu, ki leta 1993 med vojno v Bosni, obtičita na ozemlju med dvema sovražnima stranema, na nikogaršnji zemlji. Oskar za najboljši tujejezični film.

V četrtek, 21. 6. 2018 – Daj mi, no! (Få meg på, for faen, komedija, Norveška, 2011)
Komedija, ki z osvežujočo odkritosrčnostjo in nagajivim humorjem raziskuje pogosto prezrto temo neobvladljivega spolnega apetita pri najstniških dekletih. Film nas dobrohotno opomni, da smo bili nekoč vsi mladi, zbegani in pohotni.

Vabljeni! 🙂

Vstop prost.

2 kometarja

  1. Pingback: TIŠINA! MLADI GOVORIJO … | Sledko

  2. Pingback: Zadnji #enostavnodrugačen teden pouka na GCC | Sledko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja