GCC-JEVCI POD TOSKANSKIM SONCEM

Med 20. in 26. 10. so se predstavniki z GCC udeležili srečanja Erasmus+ projekta Will to MotivatE(U) v Toskani. Teden s prekrasnim in toplim vremenom so preživeli v majhnem toskanskem mestu Poggibonsi.

Projekta sta se udeležila Matjaž Korenak, 4. c, in Laura Korošec, 3. i, kot predstavnika Dijaškega razvojnega tima, ter naši svetovalni delavki Nives Laul ter Helena Maher Resinovič. S partnerji z Norveške, Islandije, Madžarske, Hrvaške in Italije so se pogovarjali o motivaciji, kariernem razvoju, zdravem življenjskem slogu, učnih metodah in šolstvu.

V nedeljo so udeleženci prispeli in se namestili. Profesorji so bivali v hotelu blizu mestnega središča, dijaki pa pri italijanskih dijakih gostiteljih. Tako so imeli možnost podrobneje spoznati italijanski način življenja in kulturo.

Od ponedeljka do petka so na srednji šoli I. I. S. Roncalli, ki je srečanje gostila in organizirala, potekale različne aktivnosti. Vsakodnevne predstavitve o ciljnih temah so si popestrili z zanimivimi dejavnostmi. Med drugim so si imeli možnost ogledali bolšji trg v centru Poggibonsija, organizirali so tudi izlete v Sieno in Firence. 

Profesorji so imeli organizirane aktivnosti dopoldne in popoldne, vsak večer pa so večerjali z enim od italijanskih profesorjev organizatorjev. Dijaki so imeli dopoldne aktivnosti. Med drugim so se udeležili računalniške delavnice in ustvarili aplikacijo za mobilni telefon. Sodelovali so pri dveh urah športne vzgoje in si skupaj s profesorji ogledali šolske laboratorije. Popoldneve so imeli večinoma proste. Med vsemi dijaki (tako tujimi kot dijaki gostitelji) so se hitro spletle prijateljske vezi, zato so večino prostega časa preživeli skupaj.

Predstavniki z GCC pa so z željo po obisku čim večih toskanskih mest samostojno organizirali krajši izlet v slikoviti San Gimignano. Ta je od Poggibonsija oddaljen le dobrih 15 minut vožnje.

Teden je minil hitro. V soboto so se udeleženci srečanja odpravili proti domu. Polni novih izkušenj in z novimi poznanstvi, so se v popoldanskih urah v Celje vrnili tudi naši predstavniki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja