GCC ima zlato Zalo!

V nedeljo, 26. 10. 2014, je potekal 19. Volkswagen Ljubljanski maraton. Med drugimi smo poleg močne konkurence videli tudi izenačen rekord proge. Dan prej pa je potekalo tekmovanje mladih, ki so se pomerili na sicer krajši razdalji (4100 m). Tudi GCC-jevci smo imeli železo v ognju; dijakinjo 1. letnika, Zalo Ahtik. Ta se je izkazala s taktičnim tekom. Na začetku je tekla v ozadju, nato se je počasi prebijala v ospredje in premagala vse tekmice, ki so ji stale na poti do zlate kolajne.
V nadaljevanju si preberite nekaj stvari o Zali in o tem, kako je ona doživela tekmo.

Kako dolgo se ukvarjaš z atletiko?

Že 10. leto, trenirati sem začela v prvem razredu, ko sem zmagala na šolskem krosu.

Kdo te je navdušil zanjo?

V bistvu nihče, sama sem se odločila za to.

Kako si se pripravljala na to tekmo?

Redno sem trenirala, delala to, kar mi je trener naročil, sicer se tega teka nisem želela udeležiti, ker ne maram tako dolgih disciplin, a potem me je trener sam prijavil.

Kaj si razmišljala med tekom?

Med samim tekom ponavadi ne razmišljam, ker nimam časa, zdaj sem pa samo želela priti do konca in upala, da se bo to zgodilo čim prej.

Kakšni so cilji za prihodnost?

Nekih dolgoročnih ciljev še nimam, v zimski sezoni bom lovila oziroma probala odteči normo na 800 metrov za Olimpijski festival evropske mladine – Eyof.

Kako usklajuješ šolo in atletiko ter ostale stvari?

V osnovni šoli je bilo usklajevanje malo lažje, sedaj moram res malo več časa posvetiti šoli in ko pridem s treninga, velikokrat naredim še kaj za šolo.

Imaš vzornika ali vzornico?

Ko sem bila mlajša, sem imela veliko vzornikov, sedaj na to ne mislim več.

Kako se pripravljaš na tekmo z motivacijskega in mentalnega stališča?

Na tekmo se pripravljam pred štartom in če se takrat dovolj pripravim, potem bom tudi dobro odtekla, drugače pa moram samo slediti vodilni skupini.

 

Zali čestitamo in se ji zahvaljujemo za odgovore, še veliko uspehov v prihodnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja