GCC ima talent

Danes, 8. 2. 2017,  mineva že 168. leto, odkar je umrl naš največji pesnik-France Prešeren. V čast njegovemu izjemnemu delu, ki ga lahko primerjamo z deli Evropskih književnikov tistega časa, smo na GCC pripravili, sedaj že tradicionalni, GCC ima talent (za kulturo). Vseeno je letos potekal malo drugače. Ker so naši pevci v Trst s sabo vzeli ozvočenje, smo se letos odločili za prireditev v učilnici MAT 4, kjer je bilo mogoče še malo bolj pristno, predvsem pa manj »športno«.

Uvod v dogodek se je začel s himno, ker pevcev ni bilo, so nam jo zapele kar Ana Golnar, Regina Jakšič in Gabrijela Grobelnik, vse dijakinje iz 3. I. Kljub temu, da ne obiskujejo pevskega zbora, je bila himna zapeta izvrstno, kar dodatno potrjuje, da na GCC ne manjka talentov. Kaj vse kultura sploh je in kaj predstavlja, pa smo izvedeli v kratkem govoru voditeljic. Kljub vsem preprekam, ki se dogajajo dan današnji dan – val sezonske gripe, šokantne politične odločitve, naravne in humanitarne katastrofe, si kultura, čeprav s težavo, utira pot skozi vse to. Medsebojno komuniciranje, odnos do branja in znanja, do umetnosti in umetniškega dela, jezika, jutranji pozdravi sorodnikov, sodelavcev, sošolcev, ne prelomljene obljube in izplačane plače. Vse to je kultura.

Po uvodnem delu so se razredi predstavili z recitiranjem, ter plesnimi, glasbenimi in gledališkimi točkami.

Najbolj številčno, so se nam predstavili 1.a, 1.c, 1.i, 2.b, 2.i in 3.č razred. Posamezni dijaki pa so se nam predstavili z najrazličnejšimi točkami; Aljaž Primožič, Lana Vincelj iz 1.b in Ajda Kostevc 1.d so se nam predstavili z recitalom pesmi ob plesni točki, Klavdija Košec iz 2.c razreda nas je presenetila z morda neznano japonsko pesniško obliko – haikujem. Tilen Letner, Ana Golnar, Jona Veber ter Ana Logar iz 3.i so se nam predstavili z recitacijo, plesom in petjem, na koncu pa je nastopil Amadej Canjuga, 4.b, ki je svojimi uporniškimi pesmimi dan polepšal nam dijakom, učiteljem pa so bile mogoče malce v razmislek ;).

Celotno prireditev sta povezovali Urška Frangež in Klementina Zavšek, GCC-jevci pa smo ponovno dokazali da se nam za sedanjost in prihodnost kulturnega programa na šoli ni potrebno bati, pa saj nismo zaman edina srednja šola v Sloveniji z nazivom »Kulturna šola«.

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja