GCC – gimnazija s posluhom za sočloveka

Gimnazija Celje – Center je šola, ki je znana po svoji dobrodelnosti. Po tradicionalnem oktobrskem dobrodelnem koncertu, rednih zbiralnih akcijah papirja in zamaškov, sta se konec decembra na GCC zaključili še dve odmevni akciji zbiranja igrač in hrane za socialno ogrožene družine. Na šoli so zbrali več kot 1000 igrač, ki so jih namenili Materinskemu domu, Varni hiši in zavodu Zadnje upanje ter 26 velikih paketov hrane, ki so jih dostavili v skladišče Anine zvezdice v Ljubljani.

Igrače2013

V zbiralnih akcijah je sodelovala vsa šola, pomagali so tudi nekateri dijaki drugih srednjih šol in ostali Celjani. V nacionalni projekt Anina zvezdica se je šola na pobudo dijakov vključila že drugo leto zapored, igrače pa so letošnje leto zbirali prvič. Pobudnica te akcije je bila v. d. ravnateljice Mateje Glušič Lenarčič, ki je v izjavi za javnost tudi zapisala: »Ponosna sem, da so se naši dijaki in profesorji odzvali na dobrodelne akcije pomoči potrebnim. S tem se v nas utrjuje prepričanje, da lepoto sveta s svojo toplino, dobroto in prijateljsko roko pomoči soustvarja sleherni med nami.«

Možnost pomagati drugim je povezala dijake med seboj in tako pokazala, da so lahko prazniki prijetni tudi, če se sami odrečemo čemu in s tem polepšamo dni tistim, ki to najbolj potrebujejo.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja