GCC čisti okolico šole

Komaj smo dodobra zakorakali v novo šolsko leto, že nam redni pouk popestrijo akcije in tako je vsak dan v šolskih klopeh drugačen. Tokrat smo se odločili poskrbeti za okolico šole, kot se za “eko dijake” tudi spodobi. 🙂

Prvi so čistili dijaki in dijakinje 4. C razreda, ta teden pa smo na delu ujeli dekleta 4. A, ki so ob pomoči razredničarke pridno čistile športno igrišče in pobirale smeti okrog njega. Res pohvalno, da se jim je pridružila tudi profesorica, ki je celo poprijela za lopato.

Ena izmed dijakinj je z nami delila nenje o tovrstnih akcijah in povedala, da so se s sošolkami z veseljem lotile dela, ker se jim zdi čistoča šole in njene okolice zelo pomembna.

Med čiščenjem so pobrale veliko smeti in celo odprle kanale ob športnem igrišču, ki v 100+2 letih najverjetneje še niso bili očiščeni. 😉 Upamo, da bo zdaj voda lažje odtekala.

Naslednji teden okolico čisti 4. C, kmalu bomo dobili tudi nove koše za ločevanje odpadkov, vi pa ne pozabite:

  • 17. 9. 2014 ob 12.25, bo v knjižnici sestanek ekoreferentov, predsednikov oddelčnih skupnosti in razrednikov. Na sestanek bo prišla gospa Helena Kotnik iz podjetja Simbio. Predstavila bo pomen ločevanja odpadkov in pravilno ločevanje odpadkov.
  • V tednu od 13. – 17. 10. bo teden zbiranja starega papirja (izkupiček gre v sklad dobrodelnega koncerta). Dijaki lahko v tem tednu v šolo prinašate odpadni papir, vaši starši pa ga lahko odpeljejo tudi na Simbio, kjer naj povedo, da prispevajo v imenu GCC in zraven navedejo razred, katerega obiskujete.
  • Sproti in redno se zbirajo plastični zamaški, odpadne kartuše in tonerji.

či čis

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja