Francetov rojstni dan ali Ta veseli dan kulture

V četrtek, 3.12.,  je na šoli v okviru Ta veselega dneva kulture potekala tradicionalna prireditev, kjer so najzaslužnejši  kulturniki z GCC dobili šolska Prešernova priznanja. Kar 38 dijakov, ki so na kulturnem področju na šoli in izven nje pustili močan pečat, se je uvrstilo med nagrajence. Prav tako pa sta mentorici natečaja za naj kratko zgodbo, prof. Tanja Tratenšek in prof. Irma Vrečko, razglasili zmagovalni zgodbi, ki sta osvojili srca komisije in naših dijakov. To sta zgodbi Krik življenja avtorice Tanje Goltnik, 2. c, in Evazija Jana Franca Podbrežnika, 4. e. Iskrene čestitke!

Na prireditvi pod katero se je podpisala prof. Darja Poglajen, so nastopili zmeraj odlični glasbeniki, dijakom pa je bilo tokrat kultura razstrta skozi poezijo kontroverzne slovenske pesnice Svetlane Makarovič. Njene pesmi so se marsikoga dotaknile, saj so govorile o življenjskih situacijah, v katerih smo se mnogi dijaki našli tudi sami. Recitatorje je tokrat spremljala Plesna skupina GCC, ki je z odlično koreografijo dopolnila recitacije.

Ta veseli dan kulture na GCC je tudi letos dokazal uspešnost udejstvovanja dijakov in mentorjev na kulturnem področju in iskreno upamo, da bo tako tudi naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja