Fotostorming #8 – PTICA SEM

Tudi letošnje leto bo Fotoklub GCC organiziral FOTOSTROMING – gre za izpeljanko iz besede brainstorming (nevihta možganov op. p.), le da je pri fotostormingu v ospredju fotografija in inovativnost.

Vsako prvo sredo v mesecu bo zvečer na FB profilu GCC objavljena tema fotostorminga ujeta v kratko zgodbo izpod peresa Aljaža Primožiča, 2. b.

Pri fotostormingu lahko sodelujejo vsi dijaki in profesorji GCC, in sicer tako, da svojo fotografijo pošljejo na instagram Gimnazije Celje – Center @gimceljecenter v obliki privatnega sporočila do konca meseca. Zmagovalec bo objavljen prvo sredo v mesecu skupaj z novim vabilom … Zmagovalna fotografija bo tudi nagrajena s simbolično nagrado!

Oktobra izjemoma povabilo posredujemo drugo sredo v mesecu, vse pa vljudno vabimo k sodelovanju.

PTICA SEM

Bila je jesen. Leto ali dve nazaj. Počitnice sem preživljal pri stricu in nekega četrtka se je odločil, da greva na lov. Prej sem takšne stvari opazoval zgolj v sivinah poceni angleških nadaljevank, kjer patri familiasi ob nedeljah hodijo na ribnik streljat race. Zdaj pa sem se v plastičnih škornjih do kolen skrival za trsjem tik ob bradatem stricu, ki je v desnici držal težko puško še iz časov druge svetovne vojne. Prešteval je metke, ko je mimo priletela prva jata. O pticah do takrat nisem imel pojma, zato nisem razločil, če so nad nama letele štorklje ali le umazane divje gosi. Stric je ustrelil in nenadoma je na mojo nogo padla kovinska puška, ki mi je pozornost preusmerila s padle ptice nad oktobrsko tajgo. Strica ni bilo več tam. Nikjer ga ni bilo. Od tistega četrtka ga nismo več našli. Vsak oktober se mi dozdeva, da je postal ptica in z jato odletel na toplo. Če bi mi prej povedal, bi se tudi jaz raje izognil novembrskemu testu biologije.

Aljaž Primožič

Upamo, da se v tem šolskem letu tudi vi pridružite temu #enostavnodrugačnemu fotkanju! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja