Fotostorming #6

Zmagovalka aprilskega #gccfotostorminga na temo april je Nika Roglič, 2. H, s fotografijo Roža smrti! Iskrene čestitke!

Vabljeni k sodelovanju na majskem fotostormingu na temo ZAMUJANJE. Dijaki in profesorji lahko fotografije pošljejete na instagram Gimnazije Celje – Center @gimceljecenter v obliki privatnega sporočila do konca meseca.

PET RAZLOGOV ZA ZAMUJANJE

»Enkrat pozen, vedno pozen,« to je moj življenjski moto. Že mama mi je rekla, da sem zamujal na svet. Od takrat naprej pa sem vedno pozen ali zamujam.
Zamujanje pa ni le časovna bolezen neorganiziranega, lenega in kronično zmedenega osebka, ki si nesposobno razporeja čas – oziroma si ga sploh ne ureja. Zamujanje je način življenja …
»Zakaj bi bil točen, če lahko zamudim?« to je moj letošnji jutranji moto. Če nisem pozen ali če ne zamujam potem sem zbolel ali umrl … Ali pa samo zamudil.
Čeprav vsakodnevno tečem na avtobus (»za zamudnike« – pravi avtobus sem po praksi prespal), ga po večini ujamem. Zato sebe štejem za dokaj konstantega in točnega zamudnika – zamujam konstantno in moja zamuda je vedno točno pet minut.
No, kot pravi strokovnjak v »zamujanju in teku z odvezanimi vezalkami na avtobus« sem seveda našel tudi v zamujanju dobre razloge:
»Če zamujaš, si opažen!« in potem lahko, ko v razred vstopiš prepozno, voščiš dobro jutro vsem sošolcem in profesorju na enkrat. Štiriindvajset muh in še sršen na en mah.
»Zamujanje vzpodbuja domišljijo,« ker se avtobus ne pokvari trikrat na teden in nočeš imeti dvojne slabe vesti – prvič, ker se lažeš in drugič, ker se lažeš neinovativno.
»Zamujanje te zaznamuje,« in postane tvoj zaščitni znak. In vozniki avtobusov te poznajo in se orientirajo po tvojem prihodu. Vprašajte kdo vedno pride ob pol osmih v Žalcu na avtobus … Če nisem to jaz, potem veste, da pišemo nemščino.
»Zamujanje je dober razlog za kavo« … letos sem imel 35 »razlogov za kavo«.
»Zamujanje je nepredvidljivo« … ker nikoli ne veš kaj zamudiš, če ne zamujaš in točno dobro veš kaj zamujaš, če zamujaš (matematiko in petinštirideset minut zrakopitja) …
In tudi ko se čudnem spletu dogodkov (na primer nočna mora ali jutranja mama) zbudim pravočasno in ujamem zadnji pravočasen avtobus in se avtobus na poti ne pokvari – zamudim … Nalašč uberem daljšo pot, osvajam semafor dokler ne zardi, si pohodim vezalko in zlomim koleno … Ker zamujanje je način življenja.

Amadej Canjuga, 4. I

Da pa vi ne zamudite majskega fotostrominga, le hitro vzamite v roke fotoaparat, najdite navdih in fotkajte! Zmagovalec majskega fotostorminga bo objavljen prvo sredo v naslednjem mesecu skupaj z novim vabilom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja