Fotostorming #5

Zmagovalka 4. #GCCFOTOSTORMING  na temo Letenje je Klara Gobec, 2. D – iskrene čestitke!

Vabimo vas k ponovnemu sodelovanju v že 5. #GCCFOTOSTORMINGU. Aprilska tema, zopet po navdihu #enostavnodrugačnega dijaka 4. letnika UG Amadeja Canjuge, so ROŽE V APRILU.

ROŽE V APRILU
Letos je pomlad drugačna kot prejšnja leta. Pa ne zato, ker sem prvič dobil alergijo na cvetni prah. Rože ne dišijo kot so mi zadnjih nekaj pomladi. Že res, da imam nos zaradi alergije večino časa napolnjen s sluzastim smrkljem, a tudi ptice ne pojejo tako prevzeto, kot so še lani žvrgolele. Drevesa niso tako lepo zelena in cvetoča, a vendar so prav verjetno enaka, kot so bila prejšnjo pomlad. In misli niso več pisani metulji v moji glavi, med katerimi sem izbiral najlepšega. Ideje, ki se mi porodijo niso spontane, nezemeljske in domišljave. Vse preveč realne in normalne so. In pesmi, ki jih napišem, so redke. Verzi se ne rimajo kot so se nekoč, ko so se kar sami od sebe poparili kot magneti. Letos nisem več ustvarjalen. Kot da zanosa, za katerega sem mislil, da bo trajal celo mladost, ni več … Morda je le poniknil in se vrne. Morda ne … Letos je, kot da bi pozabil vzeti zdravilo. Lahko pa da ti takšne občutke, tisti neverjetni življenjski zanos in nerazumno občutje sreče daje droga. Ali pa spomladanska zaljubljenost?
A sončni zahodi niso nič manj lepi. Le manj žalostni so. In marčevski oblaki so bili veličastni kot že dolgo ne. Vreme aprila pa je vedno zanimivo. Ni lepšega od neba, ko sonce začne prebadati dolgočasne monolitne oblake in jih razkraja s snopi čarobnih žarkov. In mavrice so še vedno prav tako mavrične kot takrat, ko sem jo videl prvič. Jutri bom šel spuščat zmaja in lovit mavrice. V petek bom iskal deteljice in poslal pismo nekomu.

GCC foto klub vse dijake in profesorje vabi k sodelovanju pri fotostormingu, in sicer tako, da fotografijo na določeno temo meseca pošljejo na instagram Gimnazije Celje – Center @gimceljecenter v obliki privatnega sporočila do konca tega meseca. Zmagovalec bo objavljen prvo sredo v prihodnjem mesecu skupaj z novim vabilom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja