Fotostorming #2

Znana je zmagovalna fotografija prvega Fotostorminga, imamo pa tudi že temo za drugi takšen natečaj.

V tem tednu so naši marljivi fotografi, ki skozi celo šolsko leto skrbijo, da je šolska facebook stran preplavljena s fotografijami, izbrali zmagalno fotografijo prvega fotostorminga, ki je potekal pod naslovom SODOBNI SUŽNJI. Zmagovalec je postal Nik Skerbiš s fotografijo Padli, ki jo lahko vidite zgoraj. Nik, čestitamo za še eno odlično fotko! 🙂

Znana pa je že tudi tema za januarski fotostorming, drugi po vrsti in prvi v koledarskem letu 2017. Ta je …

Drevo
2054. Na svetovnem narovoslovnem srečanju v Stuttgartu je švedski znanstvenik Johann Hansenburg dobil najvišjo nagrado na področju botanike.
V svojem domačem okolju je prišel do neverjetnega odkritja, da ima večina dreves in nekaj drugih rastlin razvit svojevrsten živčni sistem. Ta jim omogoča čutno zaznavanje temperature, vlage, vibracije, dež in celo bolečino – BOLEČINO!
Svet je ogorčen. Naravovarstvene ustanove so ponorele in na vse strani tožijo lesno in papirno industrijo!
Svet se sprašuje, kako naprej? Bodo od sedaj naprej dajali anastezijo tudi drevesom? Zmanjšanje lesne industrije? Kakšne so možne alternative papirju? Bomo prenehali več tisočletni pokol nad drevesi?

Leto 2106: Dreves ni več.

(Amadej Canjuga, 4. i)

 

GCC foto klub vse dijake in profesorje vabi k sodelovanju pri fotostormingu, in sicer tako, da svojo fotografijo pošljejo na instagram Gimnazije Celje – Center @gimceljecenter v obliki privatnega sporočila do konca meseca. Zmagovalec bo objavljen prvo sredo v mesecu skupaj z novim vabilom …

Tudi mi vas vabimo, da si v tem mesecu kakšno uro ali dve rezervirate za fotografiranje. Kakšna pa je razlika med fotko ali selfijem posnetim za vaš osebni instagram, facebook profil ali pa celo snapchat, in pa med takšno z globljim pomenom? Najbrž boste ob zadostem navdihu in motivaciji več časa porabili za konkreten in všečen selfie :). Glede na to, da se bliža konec prvega polletja in s tem tudi sprostitev šolskih obveznosti za vse, ki si do zdaj niste prigarali graje, le sodelujte in objavite nekaj, pod kar lahko dejansko prilepite “deep quote”.

Želimo vam veliko lepih, predvsem pa zanimivih fotografij in pa seveda veliko užitkov ob ustvarjanju le teh. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja