Filmski večer: The Craft

‘We are the weirdos, mister.’

Njihova je magija, njihov je ta čas. Njihova je ta zgodba, ki jo gledamo.

Danes se selimo nazaj v leto 1996, ko je Andrew Fleming posnel magičen film z naslovom The Craft. Zgodba se odvija v nekem ameriškem mestu, ki ni preveč posebno. Vanj se priseli Sarah, ki z družino tam začenja novo življenje. Obiskovati začne katoliško šolo, kjer spozna trio izobčenk. Nancy, Bonnie in Rochelle so čarovnice, ki svoje moči uthe_craftporabljajo za maščevanje ljudem, ki jih ne marajo.

Ko sem jim Sarah pridruži, se njeno življenje seveda popolnoma spremeni. Stvari se kmalu tudi zapletejo, magija prinese nepričakovane posledice.

‘By the power of three times three, make them see, make them see.’

Andrew je enega izmed svojih filmov magično ustvaril v fantazijsko grozljivko, primerno tako za najstnike kot odrasle. Že na samem začetku te popolnoma potegne vanj, stvari postajajo vse bolj zapletene in napete, ritem postaja hitrejši in se upočasni, dokler film ne doseže vrha.

Izvrsten film, če vam grozljivke niso najbolj pri srcu, vendar vaš želodec ni slab. Film je narejen po principu, ki je podoben Beetlejuice-u. Priporočamo vam ga za dneve, ko se nimate kam dati, ali pa za krajšanje časa. 🙂

[youtube width=”500px” height=”350px”]DoM4OXQVCcE[/youtube]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja