Filmski večer: Kopps

Komedija, kot je še niste videli – tokrat čisto zares :)!

Selimo se na sever, natančneje na Švedsko, ki je v svojem dolgem obstoju uspela sproducirati mnogo znanih osebnosti in skupin, med njimi Abbo, Lykke Li, Aviciija, Europe, Roxette … O njej filmski produkciji pa se v svetu ne govori veliko. Ena izmed bolj znanih švedskih filmskih stvaritev je trilogija, posneta po romanih o dekletu, ki dregne v osje gnezdo. Švedske komedije so redki biseri, za katere bi morali biti hvaležni vsi, saj imajo severnjaki svoj edinstven smisel za humor, ki so ga prenesli v posrečen in prisrčnen film, o katerem vam danes izdamo kaj več.

Film z naslovom Kopps pripoveduje o majhnem mestecu po imenu Högboträsk, v katerem je odstotek kriminala zelo nizek. Tamkajšnji policisti večino delovnega dneva preživijo za mizo s kavo v eni in klobasami v vaflju v drugi roki. Njihova naloga je predvsem lovljenje potepuških krav. Švedska vlada jih – predvsem iz prej naštetih razlogov – odloči zapreti. Ne v zapor, da ne bo pomote, temveč jih preprosto odpustiti – kar vse naenkrat. Takšno majhno in mirno mestece pač ne potrebuje policijske postaje. Seveda pa to ne gre tako hitro, kot bi si človek mislil. Policisti so namreč kar brihtne osebe in se zato domislijo sijajnega n04ačrta – odstotek kriminala bodo kar sami dvignili na številko, ki bo preprečila zaprtje njihove policijske postaje.

Celotno dogajanje se zaplete v komedijo, ki vas bo prisilila v jok ali pa hiter tek na stranišče. Komedija, kot je še niste videli – tokrat čisto zares. Rdeča nit je preprosta in kar malce klišejska, vendar kljub temu smešna. Humor, kot ga niste vajeni. Jezik, ki ima že sam po sebi komični prizvok. Komedija, ki jo je vredno pogledati. Švedska mojstrovina, ki jo je škoda izpustiti.

Sledkov nasvet: Filma ne glejte pozno zvečer, ko vaša družina že spi. Smeh je namreč izredno težko zadržati. Pa uživajte!

Trailer:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja