Festival Pranger razpisuje natečaj za najboljšo pesem

Letos bo Festival Pranger – Srečanje pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije organiziran že dvanajstič, potekal bo od 30. junija do 5. julija 2015 v Rogaški Slatini, Šmarju pri Jelšah ter v Ljubljani, sedmič zapored pa pripravljajo tudi poseben del festivalskega dogajanja, namenjen mladim literarnim ustvarjalcem. Poimenovali so ga »ELA« po pisateljici Eli Peroci, ki je bila rojena v Rogaški Slatini in je tam preživela dobršen del svoje mladosti. V preteklih letih so pri sodelovanju s srednješolci dobili zelo lepe odzive, zato vas z letošnjim razpisom ponovno vabij k sodelovanju.

Tema letošnjega razpisa je tišina. Morda je tišina nevzdržen vihar utrujenega mornarja, morda je lahkoten vetrc, ki ziba travnik v ritmu valčka. Lahko je nevidni krik konca ali dve roki sklenjeni v večni objem. Lahko pa je tišina kot pesem iztrgana iz časa, da jo lahko slišimo …
Pesem je lahko napisana v svobodni pesniški obliki ali v eni od znanih pesniških oblik (npr. haiku, sonet).

Izbrane pesmi naj dijaki ali učitelji pošljejo do vključno 16. 4. 2015 na e-naslov: letazer@gmail.com. Pošljite tudi podatke o avtorju: ime in priimek, telefon, e-naslov, šola, naslov šole ali domači naslov.
Rezultati natečaja bodo objavili na spletni strani www.pranger.si, najkasneje do 9. 5. 2015. Najboljših pet bodo razglasili in nagradili predvidoma v sredo, 1. 7. 2015, ob 20. uri v Menzi pri koritu na Metelkovi ulici v Ljubljani. Ob tem pa si pridržujejo pravico, da nagrajena dela tudi javno objavijo na navedeni spletni strani.

Za vse dodatne informacije se obrnite na Marjetko Krapež, koordinatorico natečaja, na naslov marjetka.krapez@gmail.com in na www.pranger.si.

Sledko vam vsem želi ustvarjalnosti polna peresa ;).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja