FaVoZa – zoreči intelektualci

Člani FaVoZe, fantovske vokalne zasedbe Gimnazije Celje – Center, smo se med prvim januarskim vikendom, poleg trdega šolskega dela, intenzivno spopadali tudi s študijem novega repertoarja. Zasedba se bo namreč s »svežim« ruskim programom predstavila na tradicionalni prireditvi Pozdrav pomladi, ki jo tudi letos v sodelovanju z Veleposlaništvom Ruske federacije pripravljata prof. Darja Poglajen in prof. Gregor Deleja.

FaVoZa na GCC združuje dijake, ki jih povezuje ljubezen do glasbe in petja. Prvi januarski vikend je že ustaljeno namenjen intenzivnim pripravam na Ptuju, v legendarnem mladinskem prenočišču Kurent, ki je tako rekoč drugi dom zasedbe. Vikend, prepoln »intervalnih skokov«, pa je člane FaVoZe obogatil še z enim pomembnim življenjskim spoznanjem – Mens sana in corpore sano! Kot  glasbeniki in bodoči intelektualci smo tako končno uvideli, da zdravega duha ni mogoče imeti brez zdravega telesa.

IMG_8936

 

Z vodilom znanega latinskega reka smo tako od jutra do jutra neumorno (med odmori, pred in po vajami, se razume) nadgrajevali oziroma eni šele pridobivali osnovna znanja o namiznem tenisu. Aktivnosti na Ptuju pa so zaokrožili predstavniki baritonov, ki so dogajanje v večernih urah oplemenitili s kreativnimi stand-up performasi. Igralske sposobnosti in izjemna improvizacija so v neprijeten položaj postavili zlasti člane Fedrinega gledališča s I. gimnazije v Celju, s katerimi smo si tokrat delili dom Kurent. Ker pa si umetniki ne radi ostanemo dolžni, so nam v zameno gledališčniki s Kajuha v nočnih urah postregli z lažjim kršenjem javnega reda in miru, kar je škodilo zasluženemu lepotnemu spancu članov FaVoZe.

IMG_8938

 

//

1 Komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja