FaVoZa na koncertu Arhitektura zvoka

Fantje z GCC gostili Pevski zbor arhitektov Slovenije na Valentinovem koncertu v stolno-opatijski cerkvi sv. Danijela

V četrtek, 14. 2., je bil v celjski stolni cerkvi sv. Danijela februarski koncert komornega cikla Vesperae Musicae, ki nastaja v produkciji Hiše kulture Celje. Minil je v znamenju vokalne glasbe, prvič pa je, na povabilo FaVoZe, v knežjem mestu gostovala tudi zanimiva pevska zasedba – Pevski zbor arhitektov Slovenije, v katerem prepeva tudi nekaj naših nekdanjih dijakov.

285254_517458561626812_520474352_n

Pevski zbor arhitektov Slovenije je bil ustanovljen januarja 2012 in se hitro uveljavlja kot enkratna ustvarjalna in povezovalna platforma za arhitekte vseh generacij, ki hkrati utrjuje vezi znotraj ceha. Zbor deluje ljubiteljsko pod okriljem Zbornice arhitektov Slovenije, vodi pa ga priznan zborovski dirigent Michele Josia, ki pevce že od ustanovitve dalje postavlja pred izzive zahtevnega programa in visoke izvedbene ravni. V novi sezoni zbor sodeluje tudi z asistentko zborovodje Aljo Pešak, ki je tudi vodila celjski koncert. Gostitelje, pevce naše FaVoZe, fantovska vokalna zasedba Gimnazije Celje – Center, ki deluje pod vodstvom Gregorja Deleje, pa celjska in slovenska javnost tudi že prav dobro pozna in na šoli smo ponosni, da se lahko pohvalimo s tako edinstvenim vokalnim sestavom, ki ni redkost le v Sloveniji, ampak tudi izven naših meja.

V čast mesecu kulture sta oba sestava predstavila bogat program, ki je obsegal tako dela sakralne literature od renesanse do 20. stoletja, kakor tudi dela s posvetno vsebino in slovenske ljudske ter za svoj nastop požela velik aplavz občinstva, ki je tudi tokrat napolnilo celjsko stolnico.

64523_517458248293510_1993143886_n

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cKfsywHFXlI&feature=player_profilepage[/youtube]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja