Evropski parlament in ostale prigode

Šest učencev Gimnazije Celje-Center se je v torek, 21.1.2014, odpravilo na svoje kratko potovanje v srce Evrope – prelepo francosko mesto Strasbourg. Po dolgi nočni vožnji smo v mesto prispeli okoli osme ure zjutraj in se takoj odpravili na potep po mestu. Ogledali smo si katedralo in se z ladjico peljali po reki Ill, nato pa smo imeli prosti čas za kosilo in prosto raziskovanje ulic, ki smo ga veselo porabili za lovljenje golobov po mestu.

Naslednji dan nas je čakal obisk parlamenta. Najprej smo tam pojedli zajtrk, nato pa odšli v glavno dvorano, kjer smo razpravljali o delovanju in prihodnosti EU ter drugih tovrstnih rečeh. Izbrani predstavniki držav članic so na kratko predstavili svoje šole in naš Jaka se  je pri tem odlično odrezal! Po kosilu smo se razdelili v skupine in tako razglabljali o raznovrstnih aktualnih temah – brezposelnosti mladih, pomembnosti udeležitve na volitvah, vplivu medijev na demokratično odločanje in še in še. Na koncu naših debat smo se ponovno združili v veliki dvorani, kjer smo predstavili rezultate pogovorov v skupini, o njih diskutirali ter glasovali o najboljših. Ob zaključku dneva v evropskem parlamentu smo se udeležili še Eurogame kviza in pri tem se je Yannickova skupina uvrstila med finalne štiri.

Iz hotela smo naslednji dan odšli ob pol osmih. Zaradi snega smo v Nemčiji čakali debele tri ure, da se je avtocesta ponovno odprla, v Celje pa smo prišli pozno ponoči.

Izkušnja je bila nepozabna in vse bi ponovili še enkrat, brez pomislekov!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja