Eurobasket vročica na GCC

Na Gimnaziji Celje – Center so se, kljub začetku šolskega leta, s številnimi dogodki pridružili vročici evropskega košarkarskega prvenstva v knežjem mestu

Gimnazija Celje – Center (v nadaljevanju GCC), ena največjih srednjih šol v mestu in regiji, kjer se šola skoraj 1000 dijakov v treh izobraževalnih programih, se je aktivno vključila v dogajanje ob evropskem košarkarskem prvenstvu. Že od prvega dne so prisotni v navijaški coni na Krekovem trgu, kjer so šolska plesna skupina, dekliški pevski zbor ter zasedbi The Šlagers in Z3ROZ3RO sodelovali v kulturnem programu, dijaki likovne gimnazije so ustvarjali umetniško inštalacijo na temo košarke, dijaki pa so tudi redni obiskovalci tekem v dvorani Zlatorog. Tudi po šolskih hodnikih je zavel duh prvenstva, zlasti v navijaškem kotičku pred zbornico, kjer se dnevno odvijajo nagradne igre. Minuli petek je na šoli potekal tudi turnir trojk za dijake z bogatim spremljevalnim programom, tekmovala pa je tudi ekipa učiteljev. Zmagala je ekipa 2. d, med najuspešnejšimi »trojkarji« se je proslavil tretješolec Boris Bračun, med zabijalci pa četrtošolec Sebastjan Bevc. Za veliko presenečenje je poskrbel Lipko, uradna maskota prvenstva, ki nas je obiskal proti koncu turnirja.
S košarko pod mentorskim vodstvom profesorjev športne vzgoje, je tako na šoli uspešno začela delovati nova športna sekcija vedno bolj aktivnega alumni Društva GCC, ki sicer povezuje nekdanje in sedanje dijake šole. Kljub temu, da so se tekme prvenstva v Celju zaključile, pa se Eurobasketmanija na GCC nadaljuje vse do petka, 20. 9., ko na šoli pripravljajo največje druženje generacij v Celju, ki bo deloma tudi v znamenju prvenstva. Na prireditev Naših 100+1 so namreč ob stoprvi obletnici izgradnje poslopja, v katerem domuje šola, povabili vse generacije dijakov, ki so se kdaj koli šolale v eni največjih secesijskih stavb v slovenskem prostoru. Omembe vredno je tudi dejstvo, da je športna dvorana ob šoli sedež Ženskega košarkarskega kluba Athlete Celje in Košarkarskega kluba Celjski vitez ter dolgoletno prizorišče odmevnih športnih dogodkov na Celjskem.

Ob omenjenem pa so na GCC, ki se tudi sicer lahko pohvali z izjemno bogatim obšolskim življenjem, v parku za šolo 6. 9. posadili tudi drevo ob svetovnem dnevu miru, saj je šola aktivna članica mrež Ekošol in Unesco ASPnet; posadili so lipo – simbol slovenstva in letošnjega evropskega prvenstva v košarki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja