EU MOTIVACIJA V ŠOLSKEM PROSTORU

Gimnazija Celje – Center med 3. in 7. 6. v knežjem mestu gosti srečanje parterjev Erasmus+ projekta Will To MotivatE(U), ki išče rešitve in zelo neposredno nagovarja motivacijo vseh deležnikov šolskega prostora

Motiv je razlog in hotenje, da človek deluje, motivacija pa ena najpogostejših besed v besednjakih poslovnih in osebnih življenj. Kako to temo nagovoriti v času srednjega šolanja, ki je pri mladem človeku ključen čas osebnostne rast in obdobje odločanja o nadaljnji karierni poti, uspešnosti na evropskem in globalnem trgu dela ter kako pri učiteljih in starših ohranjati vseživljenjsko učenje, skrb za dobro organizacijsko klimo in preprečevati izgorevanje na delovnem mestu oz. v družini so vprašanja, na katere skuša odgovoriti projekt Will To MotivatE(U). Ta je novembra 2018 pod okriljem programa Erasmus + (ključni ukrep 2) povezal 6 evropskih držav – s severa, centra in juga ter 6 srednjih splošnih in strokovnih šol z Islandije, Norveške, Madžarske, Hrvaške, iz Italije in Slovenije. Prvo srečanje je potekalo v Szegedu na Madžarskem, na sedežu koordinatorja, Srednje šole Moravarosi, Drugo v mestu Odda na Norveškem. Obe srečanji sta povezali učitelje. Tretje srečanje gosti GCC in gre za prvo srečanje, kjer so prisotni tudi dijaki. Projekt se bo po srečanjih v Poggibonsiju (Italija, oktober 2019), Szegedu (Madžarska, december 2019) in Neskaupstadurju (Islandija, april 2020) sklenil v hrvaškem Čakovcu (junij 2020).

V Celje prihaja 14 učiteljev in 14 dijakov iz tujine, ekipa dijakov in učiteljev z GCCja pa je zanje pripravila pester teden. V ospredju bodo teme kot je smotrna uporaba sodobnih tehnologij, aktivno državljanstvo, mladinski projekti in prostovoljstvo, glasba, likovna umetnost, gledališče in motivacija. Nagovorili jih bodo z delavnicami, spremljanjem pouka, skupinskimi aktivnostmi. Ob tem pa so na programu tudi ogledi znamenitosti, enodnevni izlet v Čakovec in na Ptuj in družabni večeri. Cilj projekta je, da partnerji do prihodnjega poletja pripravijo pregled dobrih praks in nabor orodij za motivacijo v šolskem prostoru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja